TRABZON (AA) - Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü etkinlikleri kapsamında organize edilecek, 37. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu'na katılmak için 509 atlet kayıt yaptırdı.

Vali Yücel Yavuz, belediye salonunda düzenlenen toplantıda, maraton ile 22. Halk Koşusu'nun yanı sıra bu yıl ikinci kez organize edilecek 10 kilometrelik koşunun da 19 Şubat Pazar günü yapılacağını söyledi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Trabzon'da da bu tür organizasyonların yapıldığını belirten Yavuz, bu konuda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yavuz, katılım konusunda hava şartları dolayısıyla biraz sıkıntı olabileceğini ifade ederek, "Uluslararası düzeyde bu yarışmalara katılan sporcularımız var. İnşallah iyi bir katılım olur ve bu emekler karşılığını bulur. Bunlar şehrimizin tanıtımı, insanlarımızın bir araya gelmesi için iyi bir fırsattır." dedi.

Trabzon'da bu tür organizasyonlar için her türlü imkanın bulunduğunu vurgulayan Yavuz, şöyle devam etti:

"Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, Trabzonlu olması hasebiyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak, hassaten Başbakan ile Cumhurbaşkanımızın da Trabzon, Karadeniz Bölgesi özelinde vermiş oldukları destek ve gösterdikleri himaye hepimizce malum. Bunu da fırsat bilerek daha farklı etkinliklerle hem şehrimizin var olan enerji ve potansiyelini harekete geçirmek, tanıtımına katkı sağlamak bakımından bir eylem planı çerçevesi içinde 'daha iyisi nasıl oluru' harekete geçirmiş bulunuyoruz."

Vali Yavuz, 15 Temmuz sonrasında yeni Türkiye'nin hep konuşulduğuna dikkati çekerek, "7'den 77'ye kadar halkın her katmanında ve yaş grubunda yapacak çok iş var. Spor, layıkıyla yapılır hale getirildiğinde hem toplumumuzda karşılaşacağımız bir takım sorunlar önlenmiş olur hem de sağlık giderleri ciddi şekilde azalır. Bu vesile ile tüm halkımızı koşulara katılmaya davet ediyoruz." diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise koşuların, Büyükşehir Belediyesi, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Atletizm Federasyonunun iş birliğinde gerçekleştirileceğini belirtti.

Geçen yıl 328 yerli ve yabancı sporcunun katıldığı maratona, şu ana kadar 509 yerli ve yabancı sporcunun kayıt yaptırdığına işaret eden Gümrükçüoğlu, kayıtların sona ereceği 18 Şubat'a kadar sporcu sayısının artacağını tahmin ettiklerini kaydetti.

Gümrükçüoğlu, maratona katkı sağlayan kurum ve kuruluşlar ile sponsor İpragaz yetkililerine teşekkür etti.


- Dereceye girenlere para ödülü


Yarı maratonun, belirlenen güzergahta iki turda tamamlanacağını anlatan Gümrükçüoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Yarı maratonda kadın ve erkek kategorilerinden birincilere 3 bin dolar, ikincilere 2 bin dolar, üçüncülere ise bin dolar karşılığı Türk lirası ödül verilecek. 10 kilometre koşusunda ise birincilere biner, ikincilere 750'şer, üçüncülere ise 500'er lira ödül vereceğiz. Veteran ödüllerinde ise birincilere 500'er, ikincilere 300'er üçüncülere ise 200'er lira, halk koşusunda dereceye giren birincilere 750'şer, ikincilere 500'er üçüncülere ise 300'er lira ödül dağıtacağız."

Toplantıya, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Birdal Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu Genel Direktörü Yaşar Ulusoy, Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Nihat Demir ve sponsor firmanın bölge temsilcisi Haydar Revi de katıldı.