Antalya’nın Korkuteli ilçesinde bu yıl 28.’si düzenlenecek olan Geleneksel Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri, Pazar günü 50 başpehlivanın katılımıyla gerçekleşecek.
Geleneksel Korkuteli Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri bu yıl 28. defa gerçekleşiyor. Pazar günü Korkuteli 100. Yıl Atatürk Stadyumu’nda saat 09.30’da başlayacak olan güreşler için Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık bine yakın güreşçi ilçeye gelecek. Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce ve Güreş Ağası Hamdi Sarıca’nın ortaklaşa organize edeceği güreşlerin, bugüne kadar gerçekleştirilen organizasyonların en büyüğü olacağı ifade edildi.

50 BAŞPEHLİVAN KATILACAK
Kısa süre önce Kırkpınar’da yapılan güreşlerde ilk 32’ye kalan başpehlivanların tamamının da yer aldığı ve toplamda 50 başpehlivanın katılacağı güreşler bu özelliği ile Kırkpınar’ın rövanşı niteliğinde olacak. Ali Gürbüz, Recep Kara, Mehmet Yeşil Yeşil, Orhan Okulu, İsmail Balaban, Fatih Atlı, Şaban Yılmaz ve Osman Aynur’un güreşleri merakla beklenirken, özellikle Korkutelili olan Hasan Cengiz ve Salih Dorum gibi başpehlivanların ortaya koyacakları performansta yine büyük bir ile izlenecek.

AĞALAR KORKUTELİ’DE BULUŞACAK
Tüm Kırkpınar ağaları ve diğer güreş ve şenlik organizasyonları ağalarının tamamının davet edildiği Korkuteli Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin ayrıca “Ağaların buluşma noktası” olacağı ifade diliyor. Ağalar dışında çok sayıda milletvekilinin de yine yarın Korkuteli’de kurulacak olan er meydanına gelmesi ve pehlivanlara moral vermesi ve Korkuteli’ni onurlandırmaları bekleniyor.

TAHA AKGÜL DE KORKUTELİ’NE GELİYOR
Kısa süre önce Brezilya’nın Rio kentinde yapılan olimpiyat oyunlarında şampiyon olarak Türk bayrağını göndere çektiren ve İstiklal Marşı’nı tüm dünyaya dinleten Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu güreşçi Taha Akgül, pazar günü Korkuteli’ne gelerek Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin onur konuğu olacak.

HAMDİ AĞA’DAN ALTIN KEMER MÜJDESİ
Bu yıl yapılacak olan Geleneksel 28. Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin, Güreş Ağası olan Hamdi Sarıca, bu yıldan itibaren başlayarak 3 yıl üst üste Korkuteli Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde 1.’lik kürsüsüne çıkarak altın kemeri kazanacak olan pehlivana bir altın kemer de kendisinin takacağını müjdeledi. Buna göre 2016, 2017 ve 2018 güreşlerinde 3 yıl üst üste başpehlivan olmayı başaran ve kürsünün en üst noktasına çıkmayı başaran başpehlivan, alacağı altın kemerin yanında bir altın Kemerde Güreş Ağası Hamdi Sarıca’dan almaya hak kazanacak.
(İHA)