51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Alanya’da, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nda katılımıyla start aldı. Yarışın startını ise Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga verdi.
TUR’un 144 kilometrelik 1. Etabı olan Alanya -Antalya etabının startı saat 11.30’da Atatürk Anıtı önünden verildi. Turda 21 takımdan 168 sporcu 8 gün boyunca pedal çevirmeye başladı. Dinek’teki Keykubat Kavşağı’ndan çevre yoluna devam edecek yarışçılar, sanayi kavşağından sahil yoluna inerek Gazipaşa kavşağından U dönüşü yapacaklar. Yarışın 1. etabı saat 14.40’ta sona erecek. Yarış esnasında vatandaşların mağdur olmaması için Kale Market, Dinek, Emniyet, Telekom, Ticaret Lisesi, Devlet Hastanesi, İbişler Petrol, Alanyum, Metro, Alantur, Bostancıpınarı ve lise kavşakları Kuzey-Güney geçişleri zaman zaman açılmak şartı ile trafik geçiş noktaları oluşturuldu.
1. gün 09.00-14.30 saatleri arasında D-400 Çevreyolu ve Atatürk Caddesi; 2. gün ise 09.00-11.00 saatleri arasında Mola Kavşağı, Dinek Caddesi arası trafiğe kapatıldı. Dünya çapında yoğun ilgi gören 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, birçok TV kanalının canlı yayınları ile yaklaşık 600 milyon insana ulaşacak. Bu yıl yine TRT yayınlarına ek olarak, Eurosport tarafından da yayınlanacak olan organizasyon Fransa, İngiltere, Almanya, Hollanda, Polonya’dan yorumcular tarafından yarış alanından anlatımlar ile ekrana taşınırken, Türkçe dahil 14 farklı dilde 56 ülkeye ulaşacak. Avrupa’da, Eurosport International ve Eurosport-2 tarafından 24 saatin üzerindeki TV yayın hacminin 13 saat 15 dakikası canlı ve 11 saat 30 dakikası ise banttan ve tekrar görüntülerden oluşacak. Organizasyonun medya sponsoru TRT‘ye ek olarak, Danimarka’da TV3 Sport, Norveç’te TV2 Sport, İspanya’da Teledeporte, İngiltere’de Sky Sports, Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi’nde Nova Sport, Kazakistan’da Kaz Sport TUR heyecanını Avrupa’ya taşıyacak olan diğer kanallar.

ÇAVUŞOĞLU: "SENEYE DAHA DA GÜZEL OLACAK"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu start sonrası yaptığı açıklamada, "Cumuhurbaşkanlığı Bisiklet Turnuvası yarım asırı doldurdu. Bisiklet turunun 51’sini düzenliyoruz. Her sene katılan sporcu sayısı ve kalitesi açısından dahada genişliyor ve daha da iyi oluyor. Bir sene sonra dünya klasmanında bir turnuva olacak. Turnuvanın tanıtımını Sayın Cumhurbaşkanımız yapmıştı. Bugün de ilk startını Sayın Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterimiz ve Genel Sekreter Yardımcımız ile birlikte verdik. Bu bisiklet turnuvası Türkiye’nin tanıtımı bakımından çok önemli. Çok izlenir ve yoğun izleyici kitlesi vardır. Alanya’dan İstanbul’a karadan ve havadan canlı yayınlarla takip edilecek ve ekranlarda gösteriliyor. Bu bakımdan özellikle Alanya, Gazipaşa ve Antalyamızın tüm bölgelerinin tanıtımı olacak. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanımız Sayın Emin Müftüoğlu’na ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleriyle seneye daha güzel olacağına inanıyorum" dedi.
(İHA)