61SAAT SPOR SERVİSİ- Samet Emirzeoğlu
 
İl Spor Merkezleri, tüm Türkiye’de bugün açılışlarını gerçekleştirdiler. Trabzon Meydan Parkı’nda gerçekleşen açılışa Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Ortahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ecvet Kurt, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Trabzon Şubesi Başkanı Burhan Cahit Erdem ile sporcular ve antrenörler katıldı.
 
TAM 30 BRANŞ
Yaz Spor Okulları’nda branşlar: “Atıcılık, atletizm, badminton, basketbol, bisiklet, bocce, boks, cimnastik, engelliler, eskrim, futbol, güreş, halter, hentbol, hokey, judo, kano, karate, kick boks, masa tenisi, muay thai, okçuluk, rafting, satranç, tenis, tekvando, voleybol, yelken, yüzme, wushu” 
 
SPOR TESİSLERİ AKTİF ŞEKİLDE KULLANILMALI
Burada açıklamalarda bulunan Gençlik Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “29 Haziran 1938’de kurulan Spor Genel Müdürlüğü’nün kuruluş yıl dönümündeyiz. Her yıl 81 ilde İl Spor Merkezleri, Yaz Spor Okulları adı altında açılışlarını yapmaktadır. Bugün de Trabzon’da Yaz Spor Okullarımızın açılışına start veriyoruz. Bütün çocuklarımız spor yapmalı. Spor tesislerini aktif şekilde kullanmalı. Yaz ayında hem boş vakitlerini geçirmek, sağlıklı yaşam, hem de uluslararası arenada başarılı yetenekli sporcuların spor havzasına kazandırma amacıyla çocuklarımızı ücretsiz olarak hizmet verilen bu branşlardan birini kullanmaya davet ediyoruz. Trabzonlu hemşerilerimin de bu yaz spor okullarına çocuklarını, torunlarını, akrabalarını yönlendirmekte desteklerini bekliyorum. Bu yaz ki sloganımız ise, ‘spor yap, sağlıklı kal ve bu yaz mutlaka spor başla’” dedi.
 
SAĞLAM KAFA SAĞLAM VÜCUTTA BULUNUR
Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu ise, “Yapılmış olan bu tesislerin çocuklarımızın ve gençlerimizin sesleriyle, cıvıltılarıyla dolu olmasını isteriz. Bu amaçla özellikle Ortahisar merkezden tüm okullarımızın, civarda bulunan spor tesisleriyle irtibatlarını sağlamak gibi bir çaba içerisindeyiz. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur diyor Atatürk. Biz de bunun gerçekleşmesine katkı sağlamak için çabalıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
TİŞÖRT VE SATRANÇ DAĞITILDI
Konuşmaların ardından mindere çıkan sporcular, branşlarının hareketlerini sergilerken, daha sonra ise tüm çocuklara tişört ve satranç takımı dağıtıldı.