KASTAMONU (AA) - Türkiye Demokrasi Şehitleri Kupası Motosiklet Kumsal Yarışları, Kastamonu'nun Abana ilçesinde yapılacak.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nedim Akülke, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek, demokrasi şehitlerini anmak üzere 30-31 Temmuz'da Abana'da bir araya geleceklerini söyledi.

Hain saldırının Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne kastettiğini vurgulayan Akülke, "15 Temmuz'da yaşadığımız hain saldırıda FETÖ, ülkemizin bütünlüğüne kast etti. Devletimizin ve halkımızın gücü, bir kere daha Türkiye'nin parçalanamayacağını, Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale ruhunun hala devam ettiğini bir kez daha gösterdi." dedi.

Abana'da TMF'nin 2016 ulusal takviminde 30-31 Temmuz tarihlerinde Türkiye Su Jeti ve Fly Board Şampiyonası'nın 3. ayak yarışlarının bulunduğunu bildiren Akülke, şunları kaydetti:

"Halkımızın bir an önce günlük yaşamlarının akışını devam ettirmeleri için Gençlik ve Spor Bakanlığımızın talimatı, ulusal ve uluslararası etkinliklerimizin halkımızın da katılımıyla devam etmesiydi. Bu, TMF'nin de görevlerinden bir tanesiydi. Zaten mevcut yarış takvimimize göre Abana'da bir şampiyonamız vardı. Bunun yanında Türkiye Demokrasi Şehitleri Kupası Motosiklet Kumsal Yarışı altında ATV, enduro, motokros kategorilerinde sporcularımıza çağrıda bulunduk. İlana çıktığımız anda kayıtlar gelmeye başladı. Bu hafta sonu Abana kumsallarında 50 civarında sporcumuz şanlı bayrağımızı taşıyarak şehitlerimizin anısına zorlu parkurlarda mücadele verecek."

Akülke, yarışlarda dereceye girecek sporcuların kazanacakları para ödülünü demokrasi şehitlerinin ailelerine bağışlayacağını ifade etti.