Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Abdullah Avcı, derbi maçlardaki taraftarın deplasman yasağıyla ilgili "Geçmişte olduğu gibi her takım taraftarının bir arada, yan yana keyifle maç izlediği günleri özlemle arzuluyoruz."dedi.

Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü'nün davetlisi olarak Mevlana'nın ölüm yıl dönümü nedeniyle düzenlenen '739'uncu Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri' kapsamında gerçekleştirilecek olan 'Gönlümüzdeki Mevlana Söyleşine' katılmak üzere Konya'ya gelen  Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Abdullah Avcı, Devlet eski Bakanı Işın Çelebi, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Beşiktaşlı eski Futbolcu Ali Gültiken ve Dünya Fair Play Komisyonu Üyesi Erdoğan Akpınar, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel'i makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Abdullah Avcı, Türkiye'de futbol adına pek çok şeyin değiştiğini belirterek, "Geçmişte olduğu gibi her takım taraftarının bir arada, yan yana keyifle maç izlediği günleri özlemle arzuluyoruz."dedi.

KULÜPLER SÜREKLİ ÇALIŞTIĞI TEKNİK ADAMLA BAŞARILI OLUR

Avcı, 'Türk teknik direktörlere yabancı teknik direktörlere göre tahammül sınırları daha mı az?' sorusu üzerine şunları söyledi:

"Türkiye de birçok şey değişiyor yavaş yavaş. Özellikle ben 6 yıl bir kulüpte çalıştım. Bunun sebebi ise istikrar, süreklilik ve devamlılık. Onun için de bugün itibariyle baktığımızda kulüpler, inandığı bir teknik adamla sürekli çalışıyorsa, bunun karşılığını kendi de alır, teknik adamlar da alır."

DERBİ MAÇLARDAKİ DEPLASMAN YASAĞI

Derbi maçlardaki taraftarın deplasman yasağı ile ilgili soru üzerine ise Avcı, "Umarım bunlarda kalkar. Eskisi gibi bizim maça gittiğimiz dönemlerde, Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe maçlarını yan yana seyredebiliriz. Bu güzel duygularla, beraber maça gidip beraber seyretmeyi herkes gibi bende arzuluyorum" dedi.

1461 TRABZONSPOR SÜPRİZİ

Türkiye Kupası'nda Galatasaray'ın 1461 Trabzonspor'a elenmesinin hatırlatılması üzerine Avcı, "Bundan evvel ki süreçlerde de böyle şeyler oldu. Bunlar özellikle kupalarda karşılaşılabilecek şeyler. 1461 Trabzonspor, PTT 1'inci lig de 3'üncü sırada olan bir takım. Böyle sürprizlerin olması, futbolun ne kadar keyifli bir oyun olduğunu ortaya çıkartıyor." dedi.

Abdullah Avcı daha sonra Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel'e  milli takım forması hediye etti.