Trabzonun iki ünlü siması yarın(Salı 27 Aralık 2011)’de Trabzon adyiyesinde hakim ve savcı karşısına çıkacak.

ASIM AYKAN YARGI HUZURUNDA
AK Parti eski Trabzon Milletvekili Asım Aykan hakkında 11 yıl önce görevini kötüye kullandığı iddiasıyla açılan dava, Aykan'ın dokunulmazlığının kalkması nedeniyle yeniden görülmeye başlanacak.

Asım Aykan hakkında Trabzon Belediye Başkanlığı görevini yürütürken, 2000 yılında 'Görevi Kötüye Kullanma' iddiasıyla açılan dava, Aykan'ın milletvekili seçilmesi nedeniyle durduruldu. Ancak iki dönem milletvekili seçildikten sonra son genel seçimlerde listeye giremeyen Aykan'ın dokunulmazlığı kalkınca, hakkındaki dava dosyası da raftan indirildi. Konuyla ilgili olarak Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na bir yazı göndererek, Aykan'ın genel seçimlerde milletvekili seçilemediği için yasama dokunulmazlığının kalktığını belirtti. Bunun üzerine Aykan'ın dosyasının Trabzon 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verildi. Aykan, Aralık ayında hakim karşısına çıkacak.

İŞÇİLERİ SENDİKA DEĞİŞTİRMEYE ZORLAMIŞ
Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Aykan’ın 2000 yılında Trabzon Belediye Başkanı olarak görev yaptığı sırada, Türk-İş'e bağlı Belediye İş Sendikası yerine Hak-İş'e bağlı Hizmet İş Sendikası ile toplu sözleşme yapmak istediği, bu nedenle başka sendikalara bağlı olan işçileri baskı ile istifaya zorladığı iddia edilmiş, sendikalar arasında ayrım yaptığı ve işçilerden yasal olmayan aidatlar kestiği kaydedilerek, görevini kötüye kullandığı ileri sürülmüştü.

BU DAVANIN DURUŞMASI VAR
İşte bu davanın yarın duruşması yapılacak. Yarın, Aykan’ın gelip hakime ifade vermesi gerekiyor. Trabzon’un gözü kulağı bu ifadede olacak. Belediye iş sendikası gerekli hazırlıkları yaptığını belirtti..

HALİL ALTINTOP DA İFADE VERECEK
Bu arada Halil Altıntop’da kardeşi Halil Altıntop ile beraber bir dolandırıcılık davasında ifade verecek. Altıntop kardeşleri dolardıranları Altıntop kardeşler savcılığa şikayet etmişti. Halil Altıntop yarın Trabzon adliyesinde vereceği ifade için takımının Antalya kampına katılmadı…