Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Graashoppers maçı öncesi yaptığı açıklamada iki transfere ihtiyaçları olduğunu söyledi.
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Play-off rövanş maçında yarın İsviçre’nin Graashoppers ekibiyle karşı karşıya gelecek. Mücadele öncesi maçın oynanacağı Letzigrund Stadı’nda Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat ve tecrübeli futbolcu Mehmet Topal, basın toplantısı düzenledi.
Advocaat, Graashoppers karşısındaki 11’i belirlediğini ancak bunu henüz futbolcularına açıklamadığını belirterek, "Kimler ilk 11’de olacak yarın göreceğiz. Ben de oyunlarıma yarın açıklayacağım. Dün akşam Şampiyonlar Ligi’nde karşılaşmaları gördük. Celtic 5-2’nin rövanşında eleniyordu. Dikkatli olmamız lazım. İlk maçtan sonraki performansından mutlu değilim. Her gün daha çok şey katarak yolumuza devam etmeliyiz" dedi.

Transfer açıklaması
Transfer konusunda da açıklamalarda bulunan Hollandalı çalıştırıcı, Başkan Aziz Yıldırım ile görüştüklerini belirterek, "2 oyuncuya ihtiyacımız var. Daha dengeli bir kadro olması için ihtiyacımız var. Önümüzdeki günlerde görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Başkanla iyi bir görüşme gerçekleştirdik. Takımımızla ve maçlarla ilgili konuştuk. Nasıl bir yol izleyeceğimizi tartıştık. Transfer konusunda aynı fikirde birleştik" sözlerini sarf etti.
Bir gazetecinin Twente forması giyen Hakim Ziyech ile ilgilenip ilgilenmedikleri ile ilgili sorusuna ise, Advocaat, "Bütün iyi oyuncularla ilgileniyoruz. Burada isim isim transfer konusunda bahsetmek iyi fikir değil. Transferi yaptıktan sonra niye aldığımızı açıklarım" ifadelerini kullandı.

Mehmet Topal: "Rehavete kapılırsak, canımız yanmış şekilde ayrılırız"
Sarı-lacivertli takımın başarılı futbolcusu Mehmet Topal ise, ilk maçta avantaj elde ettiklerini belirterek, "Ancak rakiple kendi sahasında oynayacağız. Rehavete kapılırsak, buradan canımız yanmış bir şekilde ayrılabiliriz. Sahada elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız" dedi.
Medipol Başakşehir maçında gördüğü kırmızı kartla ilgili bir soru üzerine Topal, "Benim için üzücü bir pozisyondu. Allah korusun Cengiz’in kötü bir sakatlık yaşamasına sebep olabilirdim. Topa dokunmak istedim ancak kötü bir müdahale oldu. Ayağım Cengiz’in kaval kemiğine geldi. Umarım bir daha böyle pozisyonlar yaşamayız" sözlerini sarf etti.
(İHA)