Turkish Airlines World Golf Turnuvası’nda aralarında Tiger Woods’un da bulunduğu dünyanın en iyi golfçüleri oyuna başladı. Oyun sırasında Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, tartıştığı gazeteciye kafa attı.

Türkiye Golf Federasyonu tarafından organize edilen ve Türk Hava Yolları’nın ana sponsorluğunda yapılan Türkiye’nin ilk profesyonel golf turnuvası olan Turkish Airlines World Golf finali Antalya’nın Belek beldesinde başladı. İlk gün birinci grupta Tiger Woods, Charl Scwartzel, Rory Mcllroy ve Matt Kuchar karşılaşı karşıya gelirken, ikinci grupta ise Hunter Mahan, Justin Rose, Lee Westwood ve Webb Simpson mücadele ediyor.
Turnuva öncesinde Woods ile Mcllroy, ısınma sırasında kısa süre sohbet etti. 4 günlük kombine fiyatlarının bin 500 TL olduğu turnuvaya golf severler yoğun ilgi gösterdi. Tiger Woods için seyirciler, ısınma atışları ve ilk delikteki başlangıç vuruşu için alana geldi. Burada Woods’a destek için alkış yapıldı.

GOLF SAHASINA X-RAY CİHAZI GETİRİLDİ

Birincinin 5 milyon 200 bin Dolar kazanacağı turnuva öncesi, sahaya gazeteciler ve biletli izleyiciler x-ray cihazındaki kontrolden sonra girebildi. Woods’un kaldığı villa önüne güvenlik görevlileri yerleştirilirken, ünlü golfçünün sadece start anında görüntü ve fotoğraf alınmasına izin verildi.

AĞAOĞLUNDAN GAZETECİYE KAFA

Tiger Woods ile Charl Scwartzel oyunu sırasında görüntü almaya çalışan Cihan Haber Ajansı muhabiri ileTürkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu tartışma yaşadı. İkilinin konuşması sırasında iddialara göre Ağaoğlu, gazeteciye kafa attı. Ağaoğlu’nun kafa darbesi ile gözlüğü kırılan gazeteci, saha güvenlik görevlileri tarafından alandan götürülmek istedi. Bu sırada olayı görüntülemek isteyen Anadolu Ajansı kameralarına da güvenlik görevlileri saldırdı. Güvenlik görevlileri kamerayı kapattırmak isteyip, gazetecinin görüntü almasını engelledi. Cihan Haber Ajansı muhabiri daha sonra Belek Jandarma Komutanlığı’na giderek TGF Başkanı Ağaoğlu’ndan şikayetçi oldu.

KAMERAMAN NE DEDİ?
GÜVENLİK görevlileri ile basın mensupları arasında, ‘görüntü alma mesafesi’ konusunda çıkan gerginlik, bir anda Ahmet Ağaoğlu’yla, Cihat Ünal arasındaki bir tartışmaya dönüştü. Konuyla ilgili Hürriyet Gazetesinin telefonla ulaştığı kameraman Cihat Ünal ise şunları söyledi: “Ahmet Ağaoğlu’nu hayatımda ilk defa gördüm. Kendisini tanımıyordum. Güvenlikler bizi çok yakından görüntü aldığımız gerekçesiyle uyardı. Konsantrasyonu dağıttımızı ve uzaklaşmamız şeklinde telkinde bulundular. Bize uyarıları sert şekilde yapınca, gerginlik çıktı” şeklinde konuştu.


AĞAOĞLU ÖZÜR DİLEDİ
"Türk Hava Yolları Dünya Finali 1. gününde oyuncuların ilk vuruşu esnasında basın mensuplarıyla aramızda yaşanan tartışma ve neticesinde sebep olduğum, hoş olmayan ve üzücü olay nedeniyle muhatabım basın mensubu ve basın camiasından özür dilerim."

Kendisinden şikayetçi oldum’
CİHAT Ünal, sözlerini şöyle tamamladı: “Bir anda çıkagelen Ahmet Ağaoğlu gazetecilere, ‘Bu kadar yaklaşıp, konsantrasyonu dağıtıyorsunuz. İyice b..unu çıkarmayın’ dedi. Ben de kendisine, ‘Biz burada bir şey yapmıyoruz. Asıl siz b..unu çıkartıyorsunuz’ karşılığını verdim. Bu sözümden sonra üzerime doğru gelip, bana kafa attı ve gözlüğümü kırdı. Gerekli raporu da aldım ve kendisiyle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundum.”


Yüksek güvenlik önlemleri alındı
ÜNLÜ golfçülerin yarıştığı turnuvadaki güvenlik önlemleri dikkat çekti. Öte yandan Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) ve Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, meydana gelen olayla alakalı Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nu kınadı.


Türkiye’ye rezil oldum
Ağaoğlu olayla ilgili, “Woods’un attığı top birine çarpsa hayati tehlike yaşardı, dünyaya rezil olurduk. Ama dün ben Türkiye’ye rezil oldum” dedi.
TÜRKİYE Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, muhabire kafa atmasıyla ilgili olarak, “Woods’un sopasından çıkan top bir insanın başına gelse ve O hayati tehlike yaşasa dünyaya rezil olacaktık. Böyle bir olay oldu Türkiye’ye ben rezil oldum, evladır” dedi. Ağaoğlu, “Arkadaş güvenli emniyet şeridinin önünde durup, 3 uyarıya rağmen buna devam etti. En basit örneği, Messi penaltı atarken altı pasa girip fotoğraf çekme şansın var mı? Yok” diye konuştu. Ağaoğlu, “Arkadaş ısrarla bağırarak, ‘Siz kim oluyorsunuz’ dedi. Herhalde beni de tanımıyordu. Tabii ki hiç hoş olmadı” diye konuştu.

TURNUVADAKİ ÜNLÜ GOLFCÜLER

TİGER WOODS: ABD’li oyuncu dünyanın en çok kazanan ve tüm zamanların en başarılı golfçüsü olarak kabul ediliyor. Kariyerinde 74 PGA Tour şampiyonluğu ve 38 European Tour zaferi bulunuyor.
RORY MCLLROY: Kuzey İrlandalı oyuncu yeni neslin yıldızı olarak tanımlanıyor. US Open’ı kazanan en genç oyuncu olan Mcllorroy’nun kariyerinde 6 PGA Tour ve 4 European Tour şampiyonluğu bulunuyor.

CHARL SCHWARTZEL: Kariyerine emin adımlarla ilerleyen Güney Afrikalı oyuncu.
Lee Westwood: İngiliz oyuncu, PGA ve Avrupa dahil olmak üzere girdiği her majörü kazanma başarısı göstermiş birkaç sporcudan biri olarak tanınıyor.

HUNTER MAHAN: Amerikalı sporcunun 2 dünya, 3 PGA şampiyonluğu bulunuyor.

MATT KUCHAR: Parlak bir kariyere sahip Amerikalı golfçü, turnuvanın deneyimli isimlerinden.

JUSTİN ROSE: İngiliz asıllı Güney Afrikalı oyuncu, en çok tanınan golfçüler arasında yer alıyor.

WEBB SİMPSON: Son US Open şampiyonu.