Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Villarreal’in grubun favorisi olduğunu belirterek, “Rakibin güçlü yanlarını dikkate alarak oynayacağız. Rakibin karşısında başarılı olacağımıza inanıyorum” dedi.
Osmanlıspor Teknik Direktörü Akçay ve tecrübeli kaleci Hakan Arıkan, Villarreal maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Akçay, Villarreal’in grubun favorisi olduğuna dikkat çekerek, “Rakibimiz grubun favorisi olan ve İspanyol ekolün temsilcilerinden, tik tak oyununa daha yakın oynayan, ama hem ligde hem kupada yüksek rotasyona uğrayarak oynayan bir takımla oynayacağız. Ligde namağlup gidiyor ve üste çok yakın puanla devam ediyor. Avrupa liginde de favori. Orada da başarılı. Dolayısıyla bir ekolün temsilcisi olarak 4-4-2 formatından ayrılmayan bir takımla karşılaşacağız” diye konuştu.

“Rakibin güçlü yanlarını dikkate alarak oynayacağız”
Akçay, maç içindeki stratejilerini zaman zaman rakibe göre değiştirip zaman zaman da kendi oyunlarını kabul ettirme eğilimi taşıyacaklarını söyledi. Akçay, “Rakibin güçlü yanlarını dikkate alarak oynayacağız. Rakibin karşısında başarılı olacağımıza inanıyorum. Hem Avrupa liginde hem ligdeki tempomuz rotasyonlarla birlikte belli bir seviyeyi tutturduk diye düşünüyorum. Bu rekabetin yarın da maça yansıyacağını ve favorisi Villarreal’in olduğu bir maç olmasına rağmen sahada maça omuz vereceğiz ve iyi duruş göstereceğiz” şeklinde konuştu.

"İyi şeyler bekliyoruz"
Takımda çok fazla bir eksik olmadığını belirten Akçay, “Ben hiçbir zaman mevcut oyuncuların dışında takımdaki sakatlık ve cezaları eksiklik olarak görmedim. Mevcut olan oyuncularla antrenman yapıyorsanız onlarla sorunu çözmek zorundasınız. UEFA’nın bu konudaki müsabakalardan önce istediği liste yapısı var. Bu liste yapısına göre dışarıda kalan oyuncularımız var. Dolayısıyla stratejimizi buna göre yapıyoruz. Bursa müsabakasından sonraki psikolojiyi sağlıklı tutmak ve bazı varyasyon çalışmalarıyla bu maça hazırlanmış olduk. İyi şeyler bekliyoruz. Saha sonucunun ne olacağını hiç kimse bilemez. Sahada doğru oyun adına bir şeyler yapacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“Yarın akşamki maç kora kor olacak”
Zürih maçındaki gibi farklı bir kadro ile Villarreal karşısına çıkılacak mı sorusuna açıklık getiren Akçay, “Artık takımız öyle bir duruma geldi ki her oyuncu bir diğer oyuncuyu yakalamış durumda. Dolayısıyla bizim işimiz biraz daha kolaylaştı. Burada sorun oyuncunun kendini nasıl algıladığı. Kupa oyuncusu, lig oyuncusu diye bir algıya düşmemeli. Eğer buna düşerse bizim için kötü olan bu. Her oyuncuyu hem ligde hem kupada kullanacağımız bilinçaltı bizde var. Oyuncularımız eğer bunda sağlıklı bir bakış açısı geliştirirse yarın akşamki müsabakanın da çok ciddi anlamda kora kor bir mücadele olacağını düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

“Soriano ve Pato’ya dikkat edeceğiz”
Villarreal’in orta saha oyuncusu Bruno Soriano’nun rotasyona uğramayan ve bütün müsabakalarda değişmeden oynayan oyunculardan birisi olduğunu kaydeden Akçay, “Pato da ligde pek oynamıyor ama kupalarda değerlendirilen bir oyuncu olmasına rağmen vuruş kalitesi yüksek oyuncular. Bence arkadaki sol bek Angel da oyunun hem defansif yönüne hem ofansif yönüne ölü topları kullanarak da çok önemli katkılar veriyor. Soriano ve Pato’ya dikkat edeceğiz” dedi.

Arıkan: "Takım olarak bu müsabakaya iyi hazırlandık"
Kaleci Hakan Arıkan ise, “Takım olarak bu müsabakaya iyi hazırlandık. Bursa maçından sonra biraz daha kendimizi yenileyip bu maç için konsantrasyonumuzu yükselttik. İnşallah da yarın iyi bir futbol göstereceğimize inanıyorum. Futbolu iyi oynamak için sahaya çıkıyoruz her zaman. Yarın da aynı güzellikleri sahaya yansıtacağız” ifadelerini kullandı.
(İHA)