1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ali Koç, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Altınordu Kulübü’nü ziyaret etti. Koç, "Burada yapılanlar sadece Türkiye’ye değil, Avrupa’ya da örnek" dedi.
1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ali Koç ile yönetim kurulu üyeleri Simla Türker Bayazıt, Ömer Uzun, Haşim Durusel, Ruşen Çetin, Nevzat Karakeben, Can Gebetaş ve M.Kemal Danabaş, Türk futboluna örnek özkaynak modeli oluşturan Altınordu Kulübü’nü ziyaret etti. Koç ve beraberindekiler, yaklaşık 6 saat süren ziyarete Torbalı’daki AFMO’dan başladı, daha sonra Selçuk-Efes Tesisleri ile yeni A Takım Yerleşkesi’ni de görüp, Başkan Seyit Mehmet Özkan’dan bilgiler aldı.
Altınordu Yönetim Kurulu Üyesi Barış Orhunbilge, Teknik Koordinatör Zafer Bilgetay, Medya İlişkileri Yöneticisi Ali Ergöçmez, Sosyal Etkinlikler Yöneticisi Gizem Kaleli, AFMO Müdürü Savaş Serdar ve birim yöneticilerinin karşıladığı 1907 üyeleri, U17 ve U19 ekibi oyuncularıyla sohbet etti.

"AVRUPA’YA ÖRNEK"
Altınordu ile ilgili çok farklı kaynaklardan bilgiler aldığını belirten Koç, “Burada yapılanlar sadece Türkiye’ye değil, Avrupa’ya da örnek. İnşallah ihtiyacımız olan Türk gençleri burada yetişir ve sadece Altınordu’ya değil Türk futboluna da katkı sağlar. Çocuklar, personel, antrenörler, tesis düzeni, Başkan Seyit Mehmet Özkan’ın enerjisi, cana yakınlığı, samimiyeti ve adanmışlığı gerçekten bizi farklı duygular içine soktu” dedi.
Koç ayrıca, dostluklarının gelişmesini dileyerek, "Altınordu’nun sadece Türk futbolcularının yer alacağı bir ekiple Süper Lig’de, Avrupa’da mücadele etmek gibi uzun vadeli misyonu gerçekleştirmemesi için bir neden yok. İnşallah dostluğumuz gelişir ve Başkan Özkan ile Türk sporuna katkıda bulunuruz” diye konuştu.

"BÖYLE MANEVİ DESTEKLERE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR"
Fenerbahçe’nin ülkemizin en önemli sportif değerlerinden biri olduğunu vurgulayan Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan ise, “İyi düşünen, iyi eğitimli, elit bir derneğinin yönetim kurulunu, ülkemizin değerli ismi Sayın Ali Koç’un başkanlığında konuk ediyor olmaktan çok mutluyuz. Bizim böyle manevi desteklere çok ihtiyacımız var. Biz sadece kulübün rengine değil, bu toprakların çocuklarına hizmet için varız. Ali Bey ile geçirdiğimiz yaklaşık altı saat bizim de çok şey öğrenmemizi sağladı” açıklamasında bulundu.
Özkan, başta Ali Koç olmak üzere 1907 Fenerbahçe Derneği Yönetim Kurulu’na teşekkür ederek, günün anısına Ali Koç’a seramik Altınordu topu ve kendisi için özel yaptırılan karakalem portresini hediye etti. Koç ise 1907 Dernek Yönetimi adına Başkan Özkan’a Çanakkale Savaşları’na olan ilgisi nedeniyle 1915 Nolu “Asr-ı Fener” isimli Fenerbahçe tarihinin anlatıldığı özel bir yapıt verdi.
(İHA)