Eskişehirspor Teknik Direktörü Alpay Özalan, ilk etap kamplarının güzel geçtiğini belirterek, "5-6 transferden sonra takımımızı kurmuş olacağız" dedi. Özalan ayrıca Erken Zengin transferinde ufak sorunlar kaldığını açıkladı.
Bu sezon kampını Vali Hanefi Demirkol Tesisleri’nde sürdüren Eskişehirspor, yeni sezona hazırlanmaya devam ediyor. Eskişehirspor Teknik Direktörü Alpay Özalan, bugün sonra erecek olan ilk etap kampını değerlendirdi. Transferler hakkında açıklamalarda bulunan Özalan, "Bugün ilk etap kampımızın sonuna geldik. Sabah bir antrenmanımız var. Öğleden sonra Uşakspor ile tesislerimizde bir hazırlık maçımız var. Daha çok oyun sistemimizi ve taktiksel anlamda oyuncuların üzerinde istediklerimizi yapabilecek bir görüntü çizmesi açısından iyi bir karşılaşma olacağını düşünüyorum. Sonra iki günlük bir iznimiz var. Pazartesi günü tekrar toplanıp, daha çok müsabakaların yaşanacağı ikinci etap kampına başlayacağız. Antrenmanlara bir, iki ufak sakatlığın dışında tam kadro ile çıktık. Oyuncularımızın arzu, istek ve çalışmalar açısından yüzde yüz kendilerini verdiklerini söyleyebilirim. Bugün bitireceğimiz kamp, yükleme açısından bizim için çok önemliydi. Şu ana kadar her şeyden memnunum. Transferlerimiz yavaş yavaş geliyor. Sağ olsun başkanımız ve yönetim kurulumuz bu konuda çok duyarlı, yoğun bir mesai harcıyorlar. Bugünde transfer ettiğimiz bir iki arkadaşımız bizimle beraber olacak. Önümüzdeki hafta içi de bir iki transferimiz olacak. Yaklaşık 5-6 transferden sonra takımımızı kurmuş olacağız. Lige hazırlanmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"Erkan’ın Trabzonspor ile olan anlaşmasında herhalde ufak tefek sorunlar var"
Erkan Zengin transferi hakkında da konuşan Alpay Özalan, ufak tefek sorunların çözümü için uğraşıldığını söyledi. Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal’ın Erkan Zengin transferi için yoğun çaba sarf ettiğini aktaran Özalan, "Özellikle başkanın Erkan ile görüşmesinde ve bizim görüşmemizde aramızda bir sıkıntı yok. Sadece Erkan’ın Trabzonspor ile olan anlaşmasında herhalde ufak tefek sorunlar var. Dediğim gibi, başkanımız bu konuda da çok arzulu, istekli ve duyarlı. Bu da en kısa zamanda çözülüp, Erkan da bizimle beraber olacaktır diye düşünüyorum" diye konuştu.

"Yurt dışında kampımız yine olacak"
İlk etap kampın hemen ardından yurt dışında yapılması planlanan kampın da iptal edildiğini belirten Özalan, daha fazla maç yapmanın yararlı olduğunu dile getirdi. İkinci etap kamp yeri ve tarihini yarın açıklamak istediğini belirten Özalan, sözlerine şöyle devam etti:
"Sezon başında yurt dışı kampı demiştim, yurt dışı kampı iptal oldu. Bazı oyuncularımızın vize konusunda sorunları olduğu için tam kadro gideceğimizi düşünerek, yurt dışı kampını iptal ettik. Şu anda birkaç yerle görüşme halindeyiz. Netleşen yerimiz var ama bunu ben yarın açıklamak istiyorum. Yurt dışında kampımız yine olacak. Elimden geldiği kadar çok fazla maç yapmaktan yanayım. Herkes 4 diyor ama ben inşallah 6’yı bulur diye düşünüyorum. Çünkü ne kadar maç yaparsanız, o kadar kendinizi hazır hissedersiniz. Oyuncularıma da devamlı bunu söylüyorum. Çünkü antrenmanlar bir yere kadar. Maçtaki koordinasyon daha farklıdır. O yüzden ikinci etap kampını daha çok karşılaşma üzerine yapacağız."
Öte yandan çalışmalarına devam eden Eskişehirspor’da Teknik Direktör Alpay Özalan’ın yönetiminde idman yaklaşık 75 dakika sürdü. Isınma hareketleri ile başlayan antrenman, 5’e 2 pas çalışması ile devam ederden, taktik çalışması ile son buldu.
(İHA)