AMASYA (AA) - CİHAN OKUR - Hentbol Erkekler Süper Ligi'nde 2 yıldır mücadele eden ve aldığı sonuçlarla hentbol camiasında dikkatleri üzerine çeken 10 bin nüfuslu ilçe takımı Amasya Taşova YİBO'da hedef, Beşiktaş Mogaz'ı yenmek.

Antrenör Hakan Günal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımın başına 1,5 yıl önce geldiğini, en büyük hedeflerinin bir Avrupa takımıyla mücadele etmek olduğunu söyledi.

Takımının geçen sezon ilk yılları olmasına rağmen ligi 4. sırada tamamladığını, bu sezon ise geçen sezonki performansın üzerine çıkmayı amaçladıklarını anlatan Günal, bu kapsamda iyi sonuçlar aldıklarını ve ilk yarıyı 4. bitirdiklerini kaydetti. En büyük hedeflerinin Avrupa kupalarına gitmek olduğunu vurgulayan Günal, bu hedefe emin adımlarla bu ilerlediklerini dile getirdi.

Günal, bu hafta Türkiye'de 1976 yılından bu yana profesyonel anlamda hentbol oynanmaya başlandığı günden beri liglerde olan Beşiktaş Mogaz'la karşılaşacaklarını belirterek, siyah-beyazlı ekibin çok önemli hentbol kültürü bulunduğuna dikkati çekti.

Beşiktaş Mogaz maçının hem kendi hem de rakipleri açısından önemli bir maç olacağını belirten Günal, "Beşiktaş Mogaz, hem kadrosu hem de geçmişte kazandığı tecrübeyle bu ligi domine eden lider bir takım. Bu maç bizim için play-off'ta alacağımız derece açısından çok önemli. Bu seneki kadromuz Beşiktaş'la başa baş mücadele edecek kaliteye sahip. Seyircimizin desteğiyle takımımızdan, hentbolun diğer paydaşları için sürpriz, bizim içinse sürpriz olmayacak bir galibiyet bekliyoruz" dedi.

- "Beşiktaş'ı sahamızda ağırlamak gurur verici"

Siyah-beyaz takımın Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil ettiğini hatırlatan Günal, şunları kaydetti:

"Beşiktaş gibi bir takımla mücadele etmek en başta bize gurur veriyor. Önemli olan maça çıkınca hentbol adına güzel veriler ortaya koyabilmek. 10 bin nüfuslu Taşova'da bir hentbol kültürü oluştu, taraftarlarımız bizlerden desteğini hiç esirgemiyor. Küçük bir ilçeden çıkan takımın Süper Lig'de mücadele etmesi ve kalıcı olması kolay bir iş değil. Yöneticilerime, oyuncularıma ve bizlerden desteğini esirgemeyen taraftarlarımıza teşekkür ediyorum."

- "Aldığımız galibiyetler play-off için umutlandırıyor"

Günal, ligde ilk yarıdan sonra kadrolarına takviyeler yaptıklarını, transfer çalışmalarının devam ettiğini, yapılacak takviyeyle ligde daha iyi noktalara geleceklerini belirterek, "Yakaladığımız galibiyet serisi bizi umutlandırıyor. Play-off'a kalmayı başaracak güçteyiz" diye konuştu.