Amatör şubeme dokunma!

Trabzonspor taraftar gruplarından BordoMavi.net, internet üzerinden yaptığı açıklamayla Trabzonspor'da amatör branşların kapatılmasına tepki gösterdi.

İşte BMN'nin yaptığı o açıklama;

''TrabzonSPOR Kulübüdür! |#AmatörŞubemeDokunma

Trabzon bir spor kentidir. Trabzonspor ise bir spor kulübüdür! Bu şehrin ve kulübün genetik haritasına kodlanmış bir özellik, tarihi bir misyondur...

Türkiye'de spor dallarının bayraktarı durumunda olan futbolun büyümesi, profesyonelleşmenin ve bütçenin ona odaklanmasını sağlamış olmasına rağmen amatör branşlar da spor ailesinin vazgeçilmez üyeleridir. Büyük bir kulüp olan Trabzonspor'un, yani kulübümüzün yapması gereken; Türkiye'deki tüm amatör branşlarda boy göstermek ve başarı hedeflemektir. 

Profesyonelleşme konusu bir binayı inşa etmek olarak kabul edilecek olursa; futbol temel direk, diğer dallar da harçtır, tuğladır. Sadece temelleri üzerinde duran çıplak bir yapının ne kendisine ne de bünyesinde barındırdıklarına bir faydası olamaz. Bu harç iyi karılmalı, tuğlalar özenle yerleştirilmelidir!

Trabzonspor olarak, amatör branşlar büyüklük yelpazesinin bir yaprağı kabul edilmeli ve bu ilke doğrultusunda gerekli destek verilmelidir. 

Trabzonspor Kulübü, yıllardan bu yana şehrinin ona vermiş olduğu sportif misyonu hakkıyla taşımıştır. Bundan sonra da daha ileri götürmek adına elinden geleni yapmakla yükümlüdür. Hentbol ve voleybol branşlarının kapatılması bu misyonla taban tabana zıt bir tutumdur. 

Hentbol şubesinin yıllık maliyeti 1 milyon TL'dir. Bunun 500.000 TL'si İddaa geliri olarak temin edilmekte, şubenin kulübümüze maliyeti ise kalan 500.000 TL'dir. Trabzonspor bu yatırımı yaparsa bütçesinden gider, yapmazsa büyüklüğünden... 40 yıldır Trabzon'da icra edilen bu spor dalı, Kulübümüzün büyüklüğüne büyüklük katan köklü bir unsurdur.

Bu vesileyle Trabzonspor Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta özelinde Trabzonspor Yönetim Kuruluna ve Trabzonspor camiasına sesleniyoruz. Amatör şubeler kapatılmamalı, kapatılamaz! 

Hiçbir para birimi, bir spor kentinin yıllar içerisinde oluşturduğu kültürün devamlılığından ve ileri taşınmasından daha değerli değildir!

Paranı kaybet; ama büyüklüğünü kaybetme!

Saygılarımızla...

BordoMavi.Net Yönetim Kurulu

#AmatörŞubemeDokunma''