Ankaraspor ve Fenerbahçe arasında oynanan U14 maçında yaşanan bir olay herkese spor ahlakı dersi verdi.

Ankaraspor U-14 ile Fenerbahçe U-14 takımları arasında oynanan karşılaşmayı Leoparlar 3-2 kaybederken maça Ankaraspor'un Fair-playlik davranışı damgasını vurdu.

U-14 Elit Ligi 8. hafta karşılaşmasında Aktepe Stadı'nda Fenerbahçe'yi ağırlayan Ankaraspor, rakibine 3-2'lik skorla mağlup oldu. Karşılaşmanın ilk yarısını Fenerbahçe, Oğuz Kaan Güçtekin'in 10 ve 15. dakikalarda attığı golle 2-0 önde tamamlarken; ikinci yarının 40 ve 42 dakikalarında Ankaraspor, Can Ahmet Üstün'ün attığı gollerle beraberliği yakaladı.

53. dakikada Fenerbahçeli oyuncu Batuhan Güleryüz'ün girdiği ikili mücadele sonucu burnunun kırılmasıyla oyuncu değiştirme hakkını tamamlamış olan Fenerbahçe, oyuna 1 kişi eksik devam etmek zorunda kaldı. Rakibinin 10 kişi kalarak oyuna devam etmesini adil bulmayan Ankaraspor U-14 takımı ve takım antrenörü Nuri Yakupoğlu, mavi-beyazlı ekipten 1 oyuncu çıkararak, oyuna Fenerbahçe gibi 10 kişi devam etti.

Leoparların bu Fair-playlik davranışı tribünleri dolduran oyuncu aileleri ve altyapı oyuncuları tarafından alkışla karşılandı. Fenerbahçe 59. dakikada Alparslan Demir'in golüyle sahadan 3-2 galip ayrılırken akıllarda; futbol sahalarında pek rastlanmayan fakat her daim görmek istenilen Ankaraspor'un bu güzel davranışı kaldı.