Erkekler Voleybol 1. Ligi’nde şampiyonluğa ulaşan Arkas Spor, düzenlenen tören ile kupasına kavuştu.
Yüreğir Serinevler Spor Salonu’nda şampiyonluğu garantilemiş olarak çıktığı son maçta rakibi Ziraat Bankası’na 3-2 yenilen Arkas Spor, oyuncuları, teknik heyeti ve idarecileri maçın bitiş düdüğü ile büyük sevinç yaşadı. Oyuncular, saha içinde birbirlerine sarılarak başarılarını kutlarken, taraftar tribünlerde şampiyonluk şarkıları söyledi.
Şampiyon Arkas Spor oyuncuları ve teknik heyete birincilik madalyalarını, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkan Vekilleri Mehmet Akif Üstündağ ile Mustafa Ekşi verdi. Ardından takıma şampiyonluk kupasını Adana Valisi Mustafa Büyük ve TVF Başkanı Özkan Mutlugil takdim etti. Oyuncular şampiyonluk kupasını hep birlikte havaya kaldırdı.

SIRALAMA
Ligi 12 puanla Halkbank ikinci, 9 puanla Ziraat Bankası üçüncü sırada tamamladı. 15 puan toplayan Arkas Spor ve Halkbank CEV Şampiyonlar Ligi’ne gitmeye hak kazandı.
Final etabının ardından pozisyonlarının ‘en’leri seçildi. 4 alanda ödül alan Arkas Spor’dan Gavin Schmitt geceye damga vurdu. Schmitt, en değerli, en skorer, en iyi smaçör ve en iyi servis atan oyuncu olarak 4 ayrı dalda ödül aldı. Ayrıca Ziraat Bankası’ndan Koray Şahin en iyi blok yapan, Arkas Spor’dan Yiğit Gülmezoğlu en iyi pasör, Arkas Spor’dan Leoneyl Marshall en iyi servis karşılayan ve Ziraat Bankası’ndan Volkan Döne en iyi libero seçildi.
(UİHA)