Isparta’da 4 yaşındayken kemik kanseri olduğu belirlenen ve 6 yaşında sağ bacağı kesilen 15 yaşındaki Zeki Yiğit Selçuk, sporla hayata tutunmayı başardı. 12 yaşından bu yana yüzme sporu ile uğraşan ve Türkiye şampiyonalarında birincilikler alan Zeki Yiğit’in hedefi Rio 2016 Paralimpik Olimpiyatları’na katılmak.
Doğa Koleji öğrencisi 15 yaşındaki Zeki Yiğit Selçuk’un azmi ve başarısı görenleri hayran bırakıyor. 4 yaşında bahçede oynarken kemiği kırılan ve yapılan tetkiklerde kemik kanseri olduğu belirlenerek uzun ve zorlu bir tedavi gören Zeki Yiğit’in 6 yaşında sağ bacağı kesildi. Yaşadığı travmanın ardından psikolojik sorunlar yaşamaya başlayan Zeki Yiğit, engelli olmayı kabul edemediğini, okul dönüşü eve geldiğinde sürekli ağladığını anlatarak, "Annem ve öğretmenlerim bana çok destek oldular. Zor bir dönem geçirdim" dedi.
12 yaşındayken ortopedik ekipmanların teminini sağlayan bir ağabeyinin "Birçok spor dalı ile ilgilenen senin gibi engelliler var. Sen neden uğraşmıyorsun?" sözleri ile spora yöneldiğini belirten 15 yaşındaki sporcu, "Yüzmeyi seviyordum. İl Gençlik Spor Müdürlüğü’ne başvurdum. Beni havuza yönlendirdiler. Burada beni hocalarım keşfetti. Çok antrenman yaptık. Yarışmalara katılacak düzeye gelmem altı ay sürdü" diye konuştu.

HEDEFİ 2016 RİO OLİMPİYATLARI
İlk Türkiye Şampiyonası’na katıldığında tecrübesizliğinden ötürü diskalifiye olduğunu anlatan Zeki Yiğit Selçuk, İstanbul’da yapılan Bedensel Engelli Yüzme Şampiyonası’nda birincilik elde ettiğini söyledi. Son olarak Mersin’de katıldığı şampiyonada çeşitli kulvarlarda şampiyonluğu göğüslediğini ifade eden genç sporcu, şampiyonluğun çok güzel bir duygu olduğunu söyledi. Zeki Yiğit Selçuk, "İşte yüzmeye bu yüzden devam etmek istiyorum. Başarı geldiği zaman daha fazlasını istiyorsun. 5-6 Türkiye Şampiyonası’na katıldım ve birincilik aldım. Bundan sonraki hedefim Rio 2016 Paralimpik Olimpiyatları. Yüzme sporunu yapanların benim gibi olmalarını istemesini istiyorum. Bana gıptayla bakmalarını istiyorum" diye konuştu.

"BİRÇOK ÇOCUĞUMUZ BU NOKTAYA GELEBİLİR"
Bedensel engelli yüzücünün antrenörü İbrahim Kaç ise, Zeki Yiğit’in ilk geldiği dönemde içine kapanık, kendisiyle baş başa bir çocuk olduğunu belirterek, "Etrafında arkadaşı yoktu. Ama spor sayesinde, kazandığı başarılar sayesinde artık birçok ilde onu tanıyorlar. Bir sporcumuz hiç yüzme bilmediği bir seviyeden Milli Takım seviyesine gelebildi. Birçok çocuğumuz bu noktaya gelebilir. Engelliliği nedeniyle onları hayattan soyutlarsak, hayatla olan bağlarını koparırsak bizim için asıl engel orada başlıyor" dedi.
(İHA)