Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, takımının müthiş bir karakter gösterdiğini belirterek, “Sezon boyunca hiçbir şeyin tesadüf olmadığını gösterdik. Avrupa’da şampiyonluklar karakterle kazanılıyor” dedi.
Spor Toto Basketbol Ligi Play-Off Yarı Final üçüncü maçında Galatasaray Odeabank, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda karşılaştığı Fenerbahçe’yi 65-63’lük skorla mağlup ederek seride durumu 2-1’e getirdi. Karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman ve Galatasaray Odeabank’ın kaptanı Sinan Güler açıklamalarda bulundu.
Bu akşam maçın başından itibaren stratejileri sahaya iyi yansıttıklarını söyleyen Ergin Ataman, “Fenerbahçe’nin pota altı gücünü biliyorduk. İkinci maçta Ali Muhammed, Sloukas ve Bogdanovic’in etkili oyunuyla mağlup olmuştuk. Bugün bunu iyi analiz ettik. Maçın başında Göksenin ile Ali Muhammed’i durdurduk. Fenerbahçe’nin oyununu bozmayı başardık. Pota altından sayılar verdik ama Fenerbahçe’yi 60 sayıda tutmamız büyük bir başarı. Takımım müthiş bir karakter gösterdik. Sezon boyunca hiçbir şeyin tesadüf olmadığını gösterdik. Avrupa’da şampiyonluklar karakterle kazanılıyor. 2-0 gerideyken Avrupa’nın en iyi, en formda takımından galibiyet çıkarmak çok büyük karakter göstergesi. Daha rahatta kazanabilirdik. Dar rotasyonla oynuyoruz. Oyuncular yoruldu. 5. günde 3. maç. Hücumda hatalar yaptık. Sonuçta kazanmayı başardık. Oyuncularımı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
Kazandıklarını ama serinin bitmediğini belirten Sinan Güler ise , “Kendi sahamızda böyle bir atmosfer kaybetmeyeceğimizi biliyorduk. Umuyorum ki aynı basketbolu oynayarak seriyi 5. maça taşıyabiliriz” şeklinde konuştu.
(İHA)