Galatasaray Odebank Başantrenörü Ergin Ataman, 84-78 kazandıkları Beşiktaş galibiyeti sonrası, "Bu galibiyet önemliydi. Bizim açımızdan iyi bir akşam oldu" dedi.
Galatasaray Odebank, Spor Toto Basketbol Ligi 7. hafta maçında, Abdi İpekçi’de Beşiktaş Sompo Japan’ı 84-78 devirdi. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, “Bu kadar sık maç temposunda Beşiktaş gibi bir takımı yenmek önemli. Bizim açımızdan iyi bir akşam oldu” diye konuştu.
Ataman, önemli bir galibiyet aldıklarına dikkat çekerek, "Maçın özellikle ikinci yarısına iyi başladık. Agresif savunmayla başladık. Göksenin’i kullandık, ortada Sinan Roll’u iyi tuttu. Beşiktaş’ın kontrolünde giden bir ilk yarı vardı. Ribaundlarda 14 hücum ribaundu verdik, oyun Beşiktaş lehine gidiyordu, ikinci yarı bunu terse çevirdik, böyle olunca da hücumda da iyi olduk. Özellikle bu akşam bireysel performanslar ön plana çıktı. Top paylaşımlarını iyi yaptık. Son 3 dakika kala maçı kopardık, 13 sayıya çıkardık. Daha sonra yine top kayıpları yaptık ama bu kadar sık maç temposunda Beşiktaş gibi bir takımı yenmek önemli. Bizim açımızdan iyi bir akşam oldu” diye konuştu.
Maç sonrası takım kaptanı Sinan Güler ise yaptığı açıklamada, "İyi bir galibiyet aldık. Beşiktaş sezona iyi başladı, oynadıkları oyun ortada. Maçın genelinde sabırlı oynamamız yardımcı oldu. Dönem dönem kolay atışlara izin verdik. Maçı kazanmak önemliydi” şeklinde konuştu.
Beşiktaş Sompo Japan Başantrenörü Ufuk Sarıca, Galatasaray Odeabank mağlubiyeti sonrası yaptığı açıklamada, 2 sayılık yüzdelerinin felaket olduğunu, karşılaşmanın ikinci yarısında tempoyu tamamen Galatasaray’a bıraktıklarını söyledi.

BEŞİKTAŞ SOMPO JAPAN CEPHESİ
Spor Toto Basketbol Ligi 7. hafta maçında Beşiktaş Sompo Japan, deplasmanda Galatasaray Odeabank’a 84-78 mağlup oldu. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan siyah-beyazlı takımın başantrenörü Ufuk Sarıca, Galatasaray Odebank’ı tebrik ederek, “Euroleague’de başarılar diliyorum onlara. Sezona kötü başlamış olabilirler ama iyi bir takımla oynadık. İlk yarıda bütün momentum bizdeydi. Maçın kurgusunu yaparken, topa baskı önemiydi çünkü Sinan’ın sürelerinin artması ve uzun forvetlerinin oynadıkları dönemde onları oynatmak istemiyorduk. Bunda başarılı da olduk aslında. 44 ribaund çok fazla Galatasaray takımına karşı. 2 sayılık yüzdemiz felaketti ayrıca. İkinci yarıda tamamen Galatasaray’a kaptırdık tempoyu. Artık tabii ki bundan sonra çarşamba günü kupa maçımız var, ona konsantre olmamız lazım” dedi.

"İNŞALLAH GEREKLİ DERSİ ÇIKARTACAĞIZ"
Beşiktaş Sompo Japan oyuncusu Sertaç Şanlı ise yaptığı açıklamada, “İlk yarı iyi mücadele ettik kontrol bizdeydi. Hızlı hücumlarla kolay sayılar bulduk ama ikinci yarıya iyi başlayamadık. Son periyotta da bir bölümde 9-0’lık seri yakaladılar. O bölümde geri gelmeye çalıştık ama basit hatalar yaptık. Galatasaray da tecrübeli bir takım. İnşallah bu mağlubiyetten gerekli dersi çıkarıp, galibiyet serisine devam etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
(İHA)