ORDU (AA) - Ordu'da 18-27 Eylül'de gerçekleştirilecek Avrupa Yıldız ve Genç Bayanlar Boks Şampiyonası'nın yapılacağı salonda hazırlıklar devam ediyor.

Avrupa Boks Şampiyonası sorumlusu Viorel Sima ile Avrupa Boks Federasyonu (EUBC) Yarışma Müdürü Sasha Egorov, Altınordu ilçesindeki 2 bin 500 bin kişilik Durugöl Spor Salonu'nda incelemelerde bulunarak Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç'ten bilgi aldı.

İncelemelerin ardından gazetecilere açıklama yapan Genç, Ordu'nun tarihinde ilk defa bir Avrupa şampiyonasına ev sahipliği yapacağını söyledi.

Daha önce birçok önemli spor organizasyonuna ev sahipliği yapan Ordu'nun bu anlamda önemli bir sınav daha vereceğini dile getiren Genç, şampiyona öncesi hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

Genç, şampiyonanın üstesinden geleceklerine inandığını vurgulayarak, "Şampiyona için özellikle Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve Ordu Valiliği çok ciddi katkılar verdi. Bugün buraya gelen inceleme heyeti de her şeyden memnun oldu. İnşallah her şey çok güzel olacak." dedi.

Genç, şampiyonaya 40 ülkeden 700'ün üzerinde sporcunun katılmasını beklediklerini de kaydetti.

Viorel Sima ise Ordu'nun çok güzel bir şehir olduğunu ifade ederek, "Şampiyona öncesi hazırlıklar oldukça iyi gidiyor. Ordu'daki konaklama imkanları da gayet güzel. Tesisler de yeterli, 3 bin kişi kapasiteli salon mevcut." diye konuştu.

Sima, güzel bir şampiyona düzenleneceğine inandığını dile getirerek, "Yerel organizasyonuyla uğraşan arkadaşlarla görüştük. Hepsi elinden geleni yapıyor. Bu konuda her şeyin iyi olacağını söyleyebiliriz." şeklinde konuştu.

Şampiyonanın Ordu'da olabilmesi için çok büyük mücadelelerin verildiğini belirten Sima, "Ordu halkının bunu takdir etmesi lazım. Ordu'nun tanıtımı bakımından da çok önemli bir organizasyon bu. Çünkü canlı yayınlar Ordu'yu gösterecek." değerlendirmesinde bulundu.

Viorel Sima, Türkiye'nin erkekler boksta çok iyi yerlere geldiğini ve iyi boksörlerin yetiştiğini sözlerine ekledi.