Avrupa Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası’nda 7 altın, 2 gümüş ve 5 bronz madalya kazanan Türkiye, takım halinde Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.
Avrupa Taekwondo Birliği (ETU) tarafından Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen ve 40 ülkeden 412 sporcunun mücadele ettiği Avrupa Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası son gün yapılan müsabakaların ardından sona erdi. Türkiye, şampiyonanın son gününde 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı. Şampiyonanın son gününde bayanlar; 55, 59 ve +59, erkekler; 61, 65 ve + 65 kiloda müsabakalar yapılırken, Türkiye’yi 6 sporcu temsil etti. Erkekler +65 kiloda Melih Yılmaz Avrupa Şampiyonu oldu. Bayanlar 59 kiloda İrem Baysal gümüş madalyanın sahibi olurken, +59 kiloda Berra Nur Çiftçi ile erkekler 65 kiloda Muaz Yetimoğlu bronz madalya kazandı. Son gün mücadele eden sporculardan bayanlar 55 kiloda Cansu İskender ve erkekler 61 kiloda Abdulkadir Akyüz, madalyaya ulaşamadı.
Avrupa Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası’na 21 sporcu ile katılarak 7’si altın, 2’si gümüş ve 5’i bronz olmak üzere 14 madalya kazanan Türkiye, takım halinde Avrupa Şampiyonu olurken Rusya ikinci, Sırbistan ise üçüncü oldu. Türkiye, bayanlarda da Avrupa şampiyonluğuna ulaşırken erkeklerde Avrupa ikincisi oldu. Bayanlarda 4 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazanan Türkiye’nin ardından Rusya ikinci, Hırvatistan üçüncü oldu. Erkeklerde Rusya zirveye çıkarken, 3 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya kazanarak ikinci olan Türkiye’nin ardından üçüncü sırayı Bulgaristan aldı.
(İHA)