Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu 5. haftasında perşembe günü deplasmanda oynayacağı Molde karşılaşması ile Avrupa kupalarında 198. maçına çıkacak.
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu’ndaki 5. maçında yarın TSİ 22.05’te Norveç’in Molde takımına konuk olacak. Sarı-lacivertliler Molde karşılaşması ile birlikte Avrupa kupalarındaki 198. müsabakasına çıkacak. Bugüne kadar çıktığı 196 karşılaşmadan 69 kez galip ayrılan Fenerbahgçe, 88 kez de mağlup oldu. 39 maçta ise galip taraf çıkmadı. Bu maçlarda rakip fileleri 244 havalandıran sarı-lacivertliler, kalesinde ise 302 gole engel olamadı.

MOLDE GRUPTA YENİLGİSİZ LİDER
Sarı-lacivertliler, A Grubu’nda oynadığı 4 karşılaşmada 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 5 puanla ikinci sırada yer alıyor. Bu maçlarda kalesinde 5 gol gören Fenerbahçe, rakip fileleri 4 kez havalandırdı. Molde ise 3 galibiyet, 1 beraberlik ile 10 puan topladı ve grupta ilk sırada yer alıyor. Norveç ekibi, geride kalan 4 karşılaşmada rakip fileleri 9 kez havalandırırken, kalesinde 4 gol gördü.

MAÇTA ÇEK ZELINKA DÜDÜK ÇALACAK
UEFA Avrupa Ligi’nde yarın oynanacak Molde - Fenerbahçe karşılaşmasını Çek Cumhuriyeti Federasyonu’ndan Miroslav Zelinka yönetecek. Zelinka’nın yardımcılıklarını ise Ondrej Pelikan ve Jan Patak yapacak.
(İHA)