Köylü, Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti'ne yaptığı ziyarette, 4. Yargı Paketi ile ilgili tartışılan konulara açıklık getirdi. Köylü, 4. Yargı Paketi olarak bilinen, İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Bağlamında Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının TBMM'de kabul edilerek yasalaştığını söyledi.
 
4. Yargı Paketinde cezaların örgüte üye olanları kapsamadığını aktaran Köylü, "Bir kişi örgüt üyesi olmadığı halde örgüt adına bir suç işliyorsa o işlediği suçun cezasını alıyor aynı zamanda örgüt üyesi gibi cezalandırılıyor. Cezasında nazaran biraz indirim var ama fakat örgüt üyesi gibi ceza alıyordu sanki bu adam örgüt üyesi gibi kabul ediliyor öyle cezalandırılıyordu.
 
Buraya bir değişiklik getirdik. Eğer bu örgüt silahlı ise bu takdirde hüküm aynı. Silahlı örgütün lehine örgütün talimatları veya örgütün yönlendirmesi ile örgüte fayda sağlayacak örgütü ilgilendirecek bir suç işliyorsa yine aldığı gibi aynı şekilde örgüt üyeliğinden ceza alacak bu silahlı örgüt olursa şayet. Silahlı örgüt değilse işlediği suçtan ceza alacak, ayrıca örgüt üyeliğinden ceza almayacak" dedi.
 
PAKET, AZİZ YILDIRIM'I ETKİLEMİYOR
 
4. Yargı Paketinin bazı kesimler tarafından çok yanlış anlaşıldığını ifade eden Köylü, bazı yayın organlarından Aziz Yıldırım'ın ceza almayacağı şeklinde haberlerin yer aldığını belirterek, bunun doğru olmadığını kaydetti. Köylü, "Bizim kişilerle tasarrufumuz yok. Bizleri hiç ilgilendirmiyor ama şike suçu silahlı bir suç değil. Şike suçu örgütü diyelim. Şike örgüt silahlı olabilir mi olabilir. Buda mümkündür. Silah zoruyla da bazı şeyler yapıyorlar.
 
Ama silah değilse şike örgütü bu takdirde örgüt adına suç işleyen birisi nasıl olabilir. Silahlı örgüt ise örgüt mesela mafya örgütleri çıkar amaçlı örgütlerin bazıları silah kullanıyor birde terör örgütü var. Şuanda tamamen terör örgütü veya mafya türü silahlı örgüt ise veya başka türlü bir silahlı örgüt ise bunlara yardım eden bu şekilde bu örgütle suç işleyen kişi artık örgütün üyesi olmasa bile örgüt üyeliğinden cezalandırılmaya devam edilecek şimdiki gibi. Ama silahlı değilse örgüt artık bunlar örgüt üyeliğinden ceza almayacak" diye konuştu.
 
Bu yargı paketine Aziz Yıldırım'ın girmediğini aktaran Köylü, "Aziz Yıldırım cezaevinde yargılanıyor Yargıtay safhasında. Örgüt üyeliğinden ve yöneticiliğinden ya da kuruluculuğundan ya da ne derseniz deyin ama örgüte yardım eden değil örgüt üyeliğinden en azından yargılanıyor. Diğeri ceza alacaksa bununla ilgisi yok onların. ya örgüt üyesidir diye örgüt üyeliğinden ceza alır ya da değilse beraat eder. Silahlıda olsa burayla ilgisi yok çünkü Aziz Yıldırım örgüt üyesi diye yargılanıyor. Doğrudur değildir bunu bilmem mahkemenin yargılamasıdır" ifadelerini kullandı.
 
"PAKET, TERÖR SUÇLARINI İÇERMİYOR"
 
Aynı şekilde siyasi partiler tarafından en çok konuşulan konu olduğunu hatırlatan Köylü, şunları kaydetti:
 
"Terör örgütü propagandası yapıyorsa birisi bir yerlere saldırmadan bir yerleri kırmadan cama çerçeveyi taşlamadan polise karşı gelmeden eğer örgüt propagandası yaptıysa şifa veya sözlü olarak yaptı veya basın yoluyla da olabilir. Bu propaganda artık sadece propaganda suçu olacak ama örgüt üyesi gibi ceza almayacak. Terör örgütleri için söylüyorum silahlı örgütler için.
 
Burada bir istisna var. Bir kişi toplantı gösterisine aykırı hareket ederse diyelim ki işçiler öğrenciler polisin dağılın dedi dağılmadılar tazyikli su ile dağıttı. Olay bu şeklide ise örgütün daha doğrusu bu yürüyüşün basit şekli ise bu yürüyüşü örgüt bile düzenlemiş olsa bunlar örgüt üyesi değilse bu yürüyüşe katıldıkları için örgüt üyesi gibi cezalandırılmayacak. Sadece kanunsuz yürüyüşe katıldıkları için ceza alacaklar."
 
İHALEYE FESAT KARIŞTIRMA 5 YILDAN 3 YILA DÜŞTÜ
 
Kamuoyunda çok fazla tartışılan diğer konunun ise ihaleye fesat karıştırma suçu olduğunu belirten Köylü, şunları kaydetti:
 
"İhaleye fesat karıştırmak suçlarında doğal olarak 5 yıl ile 12 yıl arasında bir hapis gerektiriyordu. Bunun alt sınırını 3 üst sınırını da 7 yıl yaptık. İhaleye fesat karıştırmadan yargılanıyor bir kişi bu takdirde verilecek ceza 1 yıl ile 3 yıl arasında değişecek. Eğer ihaleye fesat karıştırmada cebir veya tehdit karıştırıldıysa burada 3 yıl yazdık ya o kişiler 3 ile 7 yıl arasındaki cezalardan en az 5 yıl alacak. Yani onlara verilecek ceza 5 yıldan az olmayacak. Cebir veya tehdit suçunda beline koymuş silahı geziyor veya telefonla tehdit ediyor ihaleye katılmayacaksın diye tehdit ediyorsa bu şekilde bir fiilin en az cezası 5 yıl olacak."
 
KANUN, KCK'LARI HİÇ KAPSAMIYOR
 
4, Yargı Paketinin KCK'lı tutuklular için çıkarıldığı yönündeki eleştirilere de cevap veren Köylü, bu kanunun KCK'lıları etkilemediğini aktararak, "Bu kanun KCK'lar için çıkarılıyor, KCK'ları kurtaracaklar diyorlar şeklinde gürültü kopuyor. Bunun KCK tutukluları ile yakından uzaktan ilgisi yok. Bunun terör örgütü üyesi olarak yargılanan kişilerle alakası yok.
 
Hangi terör örgütü olursa olsun hangi suç örgütü ile ilgisi olursa olsun bu düzenlemede örgüt üyeleriyle doğrudan bir ilgisi yok. Onlara hiçbir şey getirmiyor. Onlara karda vermiyor zararda vermiyor. Aklınıza hangi örgüt gelirse gelsin. Örgüt sıfatıyla yargılanıyorsa buraya dahil değil. KCK'lar doğrudan örgüt üyesi diye yargılanıyor. TCK'nın 314. Maddesi ile yargılanıyor. O maddeden yargılanıyorlar. Başka örgütlerinde buradan istifa edecek hiçbir şeyleri yok. Yani Ergenekon tutukluları da dahil bu maddelerden yararlanamıyor" dedi.
- See more at: http://www.karadenizdesonnokta.com.tr/haber-detay/3177/Yildirim'a-kotu-haber#sthash.OAnrF3K5.dpuf