Geçtiğimiz günlerde sportmenliğe aykırı açıklamaları sebebiyle 45 gün hak mahrumiyeti cezası alan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, ‘sürekli hak mahrumiyeti’ cezası ile karşı karşıya kalabilir.
17 Eylül 2014 tarihi itibariyle Şükrü Saracoğlu’nu geride bırakarak Fenerbahçe Kulübü tarihinin en uzun süre görev yapan başkanı unvanını elde eden Aziz Yıldırım’ı büyük bir tehlike bekliyor. 1998 yılından beri yürüttüğü başkanlık görevi boyunca aldığı cezalarla bir rekora imza atan Yıldırım, bugüne kadar toplam 3 yıl 57 gün hak mahrumiyeti cezası aldı. Aziz Yıldırım’ın cezaları toplandığında Profesyonel Futbol Disiplin Talimatı gereğince ‘sürekli hak mahrumiyeti’ cezasına dönüşmesi gerekiyor.

"CEZALAR 3 YILDAN FAZLA OLAMAZ"
Profesyonel Futbol Disiplin Talimatı’nın 25/2 maddesi gereğince Aziz Yıldırım’ı spordan ‘men’ edebilecek maddede yer alan ifadeler şöyle:
“Hak mahrumiyeti cezası süreli veya sürekli olarak verilebilir. Süreli hak mahrumiyeti cezası 15 günden az, 3 yıldan fazla olamaz. 3 yıldan fazla hak mahrumiyeti cezası, sürekli hak mahrumiyeti cezası olarak nitelendirilir. Bir kararla hükme bağlanan cezaların toplamı 3 yıldan fazla olursa, bu cezalar sürekli hak mahrumiyeti olarak infaz edilir.”

ÖZCAN TFF’YE DİLEKÇE SUNDU
Öte yandan 2007-2008 yılları arasında Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nda başkan vekili olarak görev yapan ve Ali Şen’in Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı döneminde yönetim kurulu üyesi olan Recep Özcan, konuyla ilgili TFF’ye dilekçe sundu. Özcan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığı’na sunduğu dilekçede Aziz Yıldırım’a ’sürekli hak mahrumiyeti’ uygulanıp, uygulanmayacağının bildirilmesini talep etti.
(İHA)