Antalya’da Spor Suçlarına Bakan Cumhuriyet Savcısı Mustafa Şeran, tartışmaya girdiği Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile kimliği tespit edilmeyen bir kişi hakkında dün ’kamu görevlileri ile Galatasaray taraftarına hakaret’ iddiasıyla soruşturma başlattı.
İddiaya göre, Antalya Arena’da dün akşam Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası final maçında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile aynı tribündeki savcılar arasında ’küfür’ nedeniyle tartışma çıktı. Kendisine küfür edildiği gerekçesiyle tepki gösteren Aziz Yıldırım’a, tribünde bulunan Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Ali Nevzat Açıkgöz ile Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Rıza Can müdahale etti. Açıkgöz ile Can, küfürlerden dolayı duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Antalya’da Spor Suçlarına Bakan Cumhuriyet Savcısı Mustafa Şeran da Aziz Yıldırım’a bu şekilde konuşmasının doğru olmadığını, sakin olması gerektiğini söyledi. Bu sırada Başkan Yıldırım, kendisine müdahale eden savcılara da tepki gösterdi.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın da izlediği karşılaşma sonrası Spor Suçlarına Bakan Cumhuriyet Savcısı Mustafa Şeran, Aziz Yıldırım ile kimliği tespit edilmeye bir kişi hakkında, kamu görevlileri ile Galatasaray taraftarına hakaretten soruşturma başlattı.

ATTIĞI TWEET TARTIŞMALARA YOL AÇMIŞTI
Savcı Mustafa Şeran daha önce Fenerbahçe için "Fenev" ifadesini kullanmış, bu ifade Aziz Yıldırım ve sarı lacivertli camiaya hakaret olarak değerlendirilmişti. İşte o tweet:
"Galatasaray’lı olarak diyorum ki; ülkemin mutluluğa hasret insanları adına Euroleague’de Fenev’e, süper ligde Beşiktaş’a başarılar."
(İHA)