Danimarkalı Heykeltıraş Nina Hole tarafından yapılan heykelin açılış töreni sırasında gazetecilik birinci sınıf öğrencileri oldukları öğrenilen 2 öğrenci Bakan Bağış'a ellerindeki yumurtayı fırlattı. Yumurtalardan biri Bakan Bağış'ın sağ gözünün altına isabet etti. Bakan Bağış'ın gözü morardı. 
İki öğrencinin gözaltına alındığı kargaşa sırasında Danimarkalı heykeltıraşın 3 ayda yaptığı heykel de yıkıldı. 
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Yumurta atmak, domates atmak, taş atmak, molotof atmak bir demokratik hak değildir, bir saldırı biçimidir" dedi. 
Bakan Bağış, Ege Üniversitesinde Egeart Sanat Günleri'ndeki açılışta iki öğrencinin kendisine yumurta atmasına ilişkin olarak şiddet içeren eylemlerle kimsenin kendisine mesaj veremeyeceğini belirtti. Bağış, şunları kaydetti: Bağış, "Bunu daha önce de söyledim şimdi de tekrar ediyorum. Yumurta atmak, domates atmak, taş atmak, molotof atmak bir demokratik hak değildir bir saldırı biçimidir. Meclis kürsüsüne takım elbise ile çıkıp şov yapan, köşelerinde 'demokratik tepkisini gösteren çocuklar' diye ahkam kesen, sosyal mecralarda yumurta atana değil hedefte olan insanlara karşı linç kampanyaları başlatan bir güruh oldukça maalesef bu tür sapkın davranışları görmeye devam ediyoruz" dedi