Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin üç ihtimalli bir maç olduğunu bulundu.
Bakan Kılıç, Habertürk Televizyonu’nda katıldığı bir programda açıklamalarda bulundu. Pazar günü Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak derbiyi değerlendiren Bakan Kılıç, "Hem Türk futbolu açısından hem de genel manada spor anlamında önemli bir gün ve müsabaka yaşanacak. Ümidimiz, arzumuz şölen havası olması yönünde. İnanıyorum ki bütün Türkiye’deki spor ve futbol severlerin ümidi de derbinin şölen havası içinde olması noktasında. Maçın sonucuyla ilgili sorduğunuz takdirde her iki taraf için de olabilecek üç ihtimalli bir maç" dedi.

"HERKESE SORUMLULUK DÜŞÜYOR"
Maç sonunda örnek görüntüler verilmesini arzuladığını ifade eden Bakan Kılıç, "Yapılacak olan müsabakanın, yaşanacak olan futbol şöleninin bütün dünyaya, ’İşte bir derbi maçı böyle olmalı, işte bir derbi böyle zevkli bir şekilde yaşanmalı’ dedirtmeli. Burada futbolcu kardeşlerimize, yöneticilere, aynı zamanda müsabakayı izlemeye giden taraftarlara düşen büyük sorumluluklar var. Stadın içerisinde kullanılacak olan tezahüratlarda küfre yer olmadığını hep söylüyoruz ve buna da herkes katılıyor. Son zamanlarda bu yönde ciddi anlamda da bir çağrı var. Ben genel anlamda küfürle ilgili olarak bunun hiçbir şekilde yaşanmamasını istiyorum" diye konuştu.
Bakan Kılıç, elektronik bilet uygulaması ile saha olaylarında ciddi bir azalma olduğunu ve Türkiye’deki sorunlu stat zeminleri konusunda kısa sürede kalıcı bir çözüm üretileceğini de sözlerine ekledi.
(İHA)