Barcelona yönetimi, Lionel Messi'nin 4 yıl sonra bitecek sözleşmesini yenilemek için şimdiden harekete geçti. Başkan Sandro Rosell, Messi ile 2016 yılına kadar sözleşmeleri bulunmasına karşın, görüşmelere bir an önce başlamamanın sorumsuzluk olacağını söyledi.

Lionel Messi, henüz 25 yaşında olmasına karşın, şimdiden Barcelona tarihinin resmi maçlarda en fazla gol atan oyuncusu. Geçen sezon katalan ekibi adına toplam 73 kez fileleri havalandıran Messi, bu sezona da çok iyi girdi. Şampiyonlar ligindeki son Spartak Moskova maçında attığı 2 golle takımını galibiyete taşıyan Messi'nin, bu sezon forma giydiği 7 maçtaki toplam gol sayısı 10'u buldu.

Yıldız futbolcunun, 2016 yılına kadar kulübüyle sözleşmesi bulunuyor. Ancak başkan Sandro Rossell, Messi'nin sözleşmesini iyileştirme yaparak uzatmak için görüşmelere başlama kararı aldı.

Messi kulübüne sadık olmasına karşın, futbol dünyasında herşeyin çok hızlı değiştiğini hatırlatan Rosell; "Messi hala 2016 yılına kadar kulübe bağlı. Ancak şimdiden sözleşmesini uzatmak için harekete geçmemek sorumsuzluk olur" ifadesini kullandı.