La Liga'ya müthiş bir başlangıç yaparak oynadığı 7 karşılaşmada 19 puan toplayan Barcelona'da savunma hattında yaşanan sakatlıklar baş ağrıtıyor. Geçtiğimiz hafta El Clasico'da Puyol ve Pique'nin sakatlıkları nedeniyle bu bölgede Mascherano ve Adriano'yu kullanmak zorunda kalan Katalan ekibi, ara transfer döneminde savunmanın göbeğine takviye yapmak için kolları sıvadı.

Sezon başında Daniel Agger ve Thiago Silva gibi önemli isimlerle ilgilenen ancak bu transferleri sonuca ulaştıramayan Barcelona, rotayı bu kez Fransa'ya çevirdi. Montpellier'in genç savunmacısı Mapou Yanga-Mbiwa için girişimlere başlayan Katalan ekibinin, ara transfer döneminde, Mbiwa'yı kadrosuna katmak istediği iddia edildi.

Daha önce ismi sıklıkla Milan ile anılan Mbiwa için ısrarcı olan Barcelona'nın kısa süre içerisinde Montpellier'in kapısını çalması bekleniyor. Franszı ekibinin genç savunmacının bonservisinden beklediği miktar ise; 10 milyon euro.

Konuyla ilgili açıklamalar yapan, Fransız stoper transfer hakkında konuşmak istemediğini belirterek; "Dürüst olmak gerekirse, bu seviyedeki kulüplerle ismimin anılması gerçekten çok hoşuma gidiyor. Ancak şu anda sadece Montpellier'i ve onun başarısını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.