En son Cuma günü basının görüntülediği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumartesi günü Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sindirim sistemi ameliyatı olduğu ortaya çıktı. Başbakanlık’tan yapılan yazılı açıklamada, ameliyatın laparoskopik (kansız) yöntemle gerçekleştirildiği ve Erdoğan’ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Cuma günü Cuma namazı için evden çıkmış, Karacaahmet’teki Şakirin Camii’nde namazını kıldıktan sonra Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’ne geçmişti. Erdoğan, buradan saat 16.30’da oğlu Bilal ve torunu Ömer Tayyip’le birlikte çıkarak Kısıklı’daki evine gitmişti.

Ortaya çıkınca açıklama geldi
En son Cuma günü basın tarafından görüntülenen Erdoğan’ın, Cumartesi günü Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başarılı bir sindirim sistemi ameliyatı olduğu ortaya çıktı. Dün haberin duyulmasının ardından Başbakanlık’tan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
“Sayın Başbakanımız, 26 Kasım 2011 tarihinde, laparoskopik yöntemle, başarılı bir sindirim sistemi ameliyatı geçirmişlerdir. Ameliyat, Sayın Başbakanımızın programının müsait olması nedeniyle 26 Kasım tarihinde gerçekleşmiştir. Sayın Başbakanımızın sağlık durumu yerindedir. Doktorların gerekli gördüğü istirahatın ardından, Sayın Başbakanımız çalışmalarına başlayacaktır.”

Cuma gecesi hastaneye gitti
Başbakan Erdoğan’ın, Cuma akşamı Kısıklı’daki evine dönmesinin ardından rahatsızlandığı ve gece saatlerinde Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gittiği öğrenildi.
 Erdoğan’ın hastaneye yatışının yapılmasının ardından güvenlik önlemlerinin artırıldığı, Erdoğan’ın bulunduğu 7. katın tamamen boşaltıldığı, giriş ve çıkışların yasaklandığı, bazı güvenlik kameralarının da devre dışı bırakıldığı iddia edildi.
Erdoğan’ın tedavisinde Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarlarının yanı sıra Özel Medipol Hastanesi’nden de bazı doktorların hazır bulunduğu öne sürüldü. Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın da Erdoğan’ın tedavisi sürecinde hastanede bulunduğu belirtildi.

 

Başbakan Erdoğan açmıştı
İl Özel İdaresi tarafından İstanbul’un en modern hastanelerinden biri olarak 116 milyon TL’ye mal olan Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 29 Nisan 2011’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. 130 bin metrekare alana kurulu hastanede 590 hasta yatak kapasiteli. 21 adet ameliyat salonu ve 4 adet doğum salonu bulunuyor. Türkiye’nin toplam kapalı alan olarak en büyük hastanesi olan Pendik Eğitim Araştırma Hastanesi modern MR, tomografi, röntgen ve angiografi cihazları ile İstanbul’la birlikte çevre illerden gelen hastaların da tedavi merkezi olarak kullanılıyor.

 

Kılıçdaroğlu’ndan ‘geçmiş olsun’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisine devam edilen Aydın Menderes’e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu’nu, Aydın Menderes’in eşi Ümran Menderes uğurladı. Gazetecilerin soruları üzerine Kılıçdaroğlu, “Kendisini aradım. Henüz görüşme olanağımız olmadı. Not bıraktık. Ona da Allah’tan şifalar diliyoruz. Umarım kısa sürede sağlığına kavuşmuş olur” diye konuştu.

 

Laparoskopi  nedir?
Genel anestezi ile yapılan laparoskopi, göbek deliğinden karın içine sokulan optik bir cihazla iç organlarının görüntülenmesine deniyor. En önemli avantajlarından biri, ameliyat sonrası hastanede yatmayı ve çok fazla ağrı kesici gerektirmemesi. Halk arasında “bıçaksız, kansız” ameliyat olarak bilinen işlem, tanı koymak amacıyla yapıldığı takdirde 20-25 dakikada sonuçlanır.