İstanbul'da düzenlenecek olan UEFA Kongresi için ülkemize gelen Michel Platini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara'daki AK Parti Merkez binasında bir araya geldi. 15.00'te başlayan toplantı yaklaşık 1 saat sürdü ve 16.15 sularında Platini binadan ayrıldı.

Fransız futbol adamı toplantıya girişte arka kapıdan binaya alınırken, basın mensupları bu sürede görüntü alamadı. İkili arasında yapılan ve TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in de yer aldığı görüşmenin ardından Platini yine arka kapıdan binayı terk etti.

Buluşmanın önceden planlanmış bir nezaket ziyareti olduğu açıklanmasına rağmen, bu kadar büyük bir gizlilikle yapılması kafaları karıştırdı. Görüşmede Platini'nin, Başbakan Erdoğan'ı 22 Mart Perşembe günü İstanbul'da yapılacak 36. UEFA Kongresi'ne davet ettiği belirtildi. Ancak görüşmenin ana maddesini şike soruşturmasının oluşturduğu iddia ediliyor. Buna karşın toplantıda yaşananlarla ilgili farklı bir bilgi elde edilemedi. Öte yandan görüşmede, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik de yer aldı.

-Demirören ve Erzik karşıladı-
Bu arada UEFA Başkanı Michel François Platini Ankara'ya öğlen saatlerinde geldi. Platini'yi Esenboğa Havaalanı'nda TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik karşıladı. UEFA Başkanı Platini'nin bugünkü programını Ankara'da Erdoğan'la görüşmesinin ardından, akşam saatlerinde İstanbul'a gitmek oluşturuyor.