Antalyaspor’un dünyaca ünlü yıldızı Samuel Eto’o, kendisinin eleştiren Kulüp Başkanı Ali Şafak Öztürk’e sosyal medya hesabından yanıt verdi.
Antalyaspor’un Kamerunlu yıldızı Samuel Eto’o ile yönetim arasında ipler geriliyor. Antalyaspor Kulübü Başkanı Ali Şafak Öztürk, Eto’o’yu eleştirerek, “Hiçbir oyuncu, Antalyaspor’un menfaatlerinin üstünde değildir. Lionel Messi bile gelse değildir. Bir oyuncu kulübün üstüne değer olarak çıkıyorsa ya da kendini daha üst seviyede görüyorsa bu kesinlikle sağlıksız bir yapıdır. Bu yapıdan kesinlikle başarı gelmez. Biz bunu sağlayacağız" demişti.
Bu eleştirilere kayıtsız kalmayan Kamerunlu futbolcu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Başkan Öztürk’e cevap verdi. Tecrübeli oyuncunun paylaşımı şu şekilde:
"Hatırlatma... Bilemiyorum; belkide bazıları ’siyahi’ olduğum için saygı duymuyorlardır. Ama ben bu oyuna gelerek bulunduğum seviyeden inmeyeceğim. Futbolda 18. yılımı doldurdum. Bu 18 yıl boyunca da işimi her zaman sonsuz şevk ve yürekle yaptım. Kazandığım bütün bu kupalar, ödüller, başarılar bundandır. Kazanmaya da devam edeceğim. Gerek Antalyaspor gerekse Antalyaspor’un menfaatleri için, asla kavga etmeyeceğim. Çünkü benim için önemli olan tek şey; formasını taşıdığım Antalyaspor. Burdan kavga etmekten korktuğum algısı oluşmasın. ’Bazıları’, ’bazılarını’ adımı kirletmek adına yazılar yazmak için satın almış olsalar da... Saygı! Birbirimize saygı duymalıyız. Saygı göstermeyen, saygı göremez."

ANTALYASPOR BAŞKANI NE DEMİŞTİ ?
"Eto’o’nun Beşiktaş’la isminin anılmasının ardından herhangi bir ceza verilmesi gündeme geldi mi?" şeklindeki soruya Öztürk, "Oyuncudan çeşitli talepler oldu, basından duyduğumuz konular oldu. Ne olduğu hakkında yüzde yüz farkına varamıyorsunuz. Oyuncudan çeşitli talepler oldu. Bizi büyük ölçüde irite eden konular oldu, tepkimizi dile getirdik. Böyle görüşmeler varsa bu futbolcuyu Beşiktaş’a satmayız dedik. Gerçekte ne olduğu konusunda yüzde 100 farkına varamıyorsunuz. Oyuncunun Beşiktaş ile direkt görüşmesi olduysa bu iş yanlış bir iştir. Futbol kurallarına aykırıdır. Güçlü şekilde savunmamızı yaptık ama bir şey çıkmadı. Ama her türlü olasılığı kafamızdan geçirdik. Ceza verebilirsiniz, kadro dışı bırakabilirsiniz, takımda da tutarsınız. Bir şekilde strateji belirlersiniz. Ayrılma olursa doğru şartlarda olmalı. Antalyaspor’un menfaatine uyan şartlar olmalı. Sezon öncesi biz doğru ve sağlıklı bir şekilde ilerleyebileceğini düşündük. Oyuncuyla konuşmalarımız ve kulüp içindeki konuşmalarımızdan sonra. Şu anda baktığımızda bazı şeylerin doğru olmasına rağmen bazı şeylerde yanlışlar olduğunu da görüyoruz” dedi.

“HİÇBİR OYUNCU ANTALYASPOR’UN MENFAATLERİNİN ÜSTÜNDE DEĞİLDİR”
Başkan Öztürk, konuşmasını şöyle sürdürmüştü:
“Performans düşüklüğü var. Oyuncu hakkın da kulüp hakkında da var. Bizim her zaman aksiyon alma da elimizde. Biz yönetimiz istediğimizi aksiyonu da alabiliriz. Biz bu takımın performansına, iç dengesine bakacağız, bu hafta içi tüm antrenmanlara gideceğim. O dengede eğer sağlıksız gördüğüm bir şey varsa biz buna hamlede bulunacağız. Hiçbir oyuncu, Antalyaspor’un menfaatlerinin üstünde değildir. Lionel Messi bile gelse değildir. Niye, bu Antalyaspor kulübü ile ilgili bir şeyde değil. İsterse üçüncü ligdeki bir kulüp olsun. Bir oyuncu kulübün üstüne değer olarak çıkıyorsa ya da kendini daha üst seviyede görüyorsa, kesinlikle bu sağlıksız bir yapıdır. Bu yapıdan kesinlikle başarı gelmez. Biz bunu sağlayacağız. Her türlü aksiyonu almaya hazırız. Doğru yapı neyse onu göreceğiz. Ama bizim istediğimizi bir yapı var, herkes kendi haddini bilecek, pozisyonunu bilecek, konumunu bilecek. Bundan sonrada böyledir.”
(İHA)