SAMSUN (AA) - Basketbolda bu yıl 22'ncisi düzenlenen Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında, Galatasaray Odeabank ile Fenerbahçe karşılaşacak.

Samsun Gazi Müzesi'nde Galatasaray Bayan Basketbol Takımı Menajeri Müge Erdem, Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı Menajeri Didem Akın ile Fenerbahçeli basketbolcu Cansu Köksal basın toplantısı düzenledi.

Erdem, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde basın toplantısının Ulu Önder Atatürk'ün hatıralarının bulunduğu Gazi Müzesi'nde yapılmasından onur duyduğunu söyledi.

Büyük Önder Atatürk'ün ilkelerinde ve onun kurduğu yolda ilerlemenin çok önemli olduğuna işaret eden Erdem, "Çağdaş Türk kadını uluslararası arenada her zaman Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ediyor ve etmeye devam etmektedir. Aldıkları başarılarla da göğsümüzü kabartıyor ve onur duyuyoruz" dedi.

Fenerbahçe'nin Galatasaray'ın ezeli rakibi ve ebedi dosttu olduğunu ifade eden Erdem, "Her zaman bu iki takım arasında seyri güzel mücadele oluyor. Hakikaten yarın seyri güzel, kalitesi yüksek heyecan dolu bir maç yaşanacağını umuyorum. Samsun halkından da bizi yalnız bırakmamalarını rica ediyorum. Sportmenlik içinde centilmence bir maç olmasını diliyorum. Tabi ki kupayı kazanmak istiyoruz. Geçen yıl rüya gibi bir sezon geçirdik. Bunu devam ettirmek istiyoruz. Bu sene Cumhurbaşkanlığı Kupası ile sezona başlamak istiyoruz" diye konuştu.

- Fenerbahçe cephesi 

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı Menajeri Didem Akın, maçın çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Mücadeleyi hiç bırakmadan karşılaşmadan galibiyetle ayrılmak istiyoruz. Sezona kupa ile başlamak istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı Kupası en önemli kupalardan biri. Bu sene iyi ve yeni bir takımımız var. Güzel basketbolumuzu sahaya yansıtarak kupayı başkanımıza ve taraftarlarımıza armağan etmek istiyoruz" ifadesini kullandı.

Fenerbahçeli basketbolcu Cansu Köksal is, takımdaki yeniliğin bu sezon kendilerine çok iyi geleceğini söyledi.

İyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini hatırlatan Köksal, "Bu maça çok iyi hazırlandık. Yarın en iyi şekilde mücadele ederek Samsun'dan kupa ile dönmek istiyoruz. Taraftarlarımızın bize desteği çok önemli. Onların desteğini bekliyoruz. İki takıma da başarılar diliyorum" dedi.