BAYBURT (AA) - Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden Bayburt Grup Özel İdare Gençlik ve Spor ile bir yıllık sözleşme imzalayan Bahattin Güneş, takımla ilk antrenmanına çıktı.

Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bayburtspor taraftarının ve Bayburt halkının desteğinin kent için çok önemli olduğunu belirtti.

Yönetim kurulunun da çok istikrarlı işler yaptığını ifade eden Güneş, "Bayburtspor, Türkiye Kupası'nda gruplara kaldı. Gruplardaki rakiplerimiz Fenerbançe, Altınordu ve Kayserispor ile mücadele edeceğiz. Herşeyden önce kupada da 2. lig takımlarından Pendikspor ile PTT 1. Lig takımlarından Bucaspor'u yenerek çok büyük başarıya imza attı bu çocuklar ve bu duruma geldiler. Yönetim kadrosu, oyuncular ve önceki hocayı kutlamak gerekiyor" dedi.

Güneş, takımlardaki hoca değişikliklerinin işin doğası gereği olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Bizim mesleğimizde bir hoca gider diğer hoca gelir. Hayat böyle devam edecek. Takımın bir kazanamama sendromu var. Bu çocukların ister istemez moral ve motivasyonunu bozabilir. Ben şimdi onlarla konuşuyorum, bir an önce bunu kıracağız. Örneğin Trabzonspor takımı 9 maçtır kötü giderken, ligde diplerde gezerken, baskılar varken Galatasaray'ı deplasmanda yenerek belki de şampiyonluğun en büyük adayı oldu. Futbolda arkadaşlık, camianın kenetlenmesi, yönetimin, futbolcuların birlikte olmasının başarıyı getireceğini düşünüyorum. Kupada gruplara kalmak tabii ki büyük başarı. Biz de çıkıp gücümüz neyse onu yapacağız. Ligde bulunduğumuz konum itibarıyla biraz sıkıntılı durumlar var. Oradan bir an önce kurtulup play-off'u zorlamak istiyoruz."