BAYBURT (AA) - Bayburt'ta, geleneksel savunma tekniklerini ve sportif aletleri kullanmayı öğreten savunma sanatı ninbudo aikijutsu büyük ilgi görüyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezinde açılan ninbudo aikijutsu kursuna, kadın erkek her yaştan vatandaşlar katılıyor.

Kurs eğitmeni Umut Şengezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ninbudo aikijutsunun beden ve ruh uyum birlikteliğine dayanan Japon kökenli savunma sanatının ötesinde bir yaşam biçimi olduğunu söyledi.

İki bölümden oluşan eğitim sürecinde kursiyerlerin modern savunma sanatlarıyla sportif aletleri kullanmayı öğrendiklerini belirten Şengezer, "Yüz yüze savunma sanatı olan ninbudo modern, basit, pratik, etkili, hızlı ve zengin tekniğe sahip bir bilim dalıdır. Ninbudo aikijutsu iki bölüm halinde yapılmaktadır. Birinci bölümü taijutsu yani beden sanatı anlamına gelir. Taijutsu bölümünde karate, judo, aikido-tai kickboks, kung-fu, jimnastik ve akrobasi teknikleri bir arada harmanlanmış şekilde yapılıyor. Buki waza silahlı teknikler anlamına gelen ikinci bölümde ise kendo, batto, sai, tanto, tonfa, hanbo, jo, nunchaku, sanchaku, gama gibi sportif aletlerin kullanımı öğretiliyor" dedi.

Şengezer, Gençlik Merkezi'nde haftada üç gün verilen kursa kadın ve erkek yaklaşık 100 kişinin katıldığını ifade etti.