Samsunspor'da sergilediği performansla 'üç büyükler'in dikkatini çeken, ezeli rakiplerBeşiktaş ve Fenerbahçe'nin 100. yılında şampiyonluk yaşayan tek futbolcu olan Tümer Metin, profesyonel futbol kariyerine nokta koydu.
'Askerlikten kaçıyor' eleştirileri altında 2008-2009 sezonunun ikinci yarısında YunanistanLigi takımlarından Larissa'ya giden Tümer, takımının geçtiğimiz sezon 2. Lig'e düşmesi nedeniyle bir başka Yunan ekibi Kerkyra ile sözleşme imzalamıştı.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "bedelli askerlikten faydalanacakların silah altına alınmayacağı, yurt dışında olanlar için de 38 yaş sınırının gözetilmeyeceği"ni açıklamasının ardından 37 yaşındaki oyuncunun, bedelli askerlik için 38 yaşını doldurması gerekliliği de ortadan kalktı.
Böylece artık yurt dışında oynamasına gerek kalmayan Tümer, sadece 5 maç forma giydiği Kerkyra'da yeşil sahalara veda etti.
Geçtiğimiz günlerde "37 yaşındaki oyuncunun, sakatlıklar ve vücudunun artık bu sakatlıkları kaldıramamasından dolayı futbolu bırakmayı düşündüğünü" açıklayan Kerkyra Kulübü, bu kez "Korfu Adası'ndan geçen en büyük futbolcu" ifadelerini kullandığı yetenekli orta saha oyuncusu için uzun bir veda mesajı yayınladı.
Türkiye'de top koşturduğu dönemde, uzun süre boyunca "profesyonel futbolcuların 38 yaşında askere gitmesine olanak sağlayan yasa"yı bekleyen Tümer, söz konusu düzenlemenin gerçekleşmemesi üzerine yurt dışına transfer olmuştu.