Nevin Yanıt gümbür gümbür geliyor... Önce Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak 100 metre engellide unvanın koruyan, ardından Türkiye rekorunu 12.61'e geliştiren Yanıt, 'en büyük hedefi' Olimpiyat finali için Londra'da müthiş bir başlangıç yaptı. Seçmede 12.70 koşarak serisinde son Olimpiyat şampiyonu Dawn Harper'ı bile geride bırakan ve yarışa katılan atletler arasında en hızlı 4. zamanla adını yarı finale yazdıran Nevin Yanıt, henüz teri kurumadan ailesiyle Habertürk'e röportaj verdi.

Kızlarını izlemek için Londra'ya gelen annesi Semire hanım ve babası Nazım beyin kendisine büyük manevi destek verdiğini söyleyen Yanıt, "Onların tribünde olduğunu bilmek bana güven ve moral veriyor" dedi. Seçme serisine çıkmadan statta sessizlik olduğunda babasının "Haydi Nevin" diye bağırışlarını duyduğunu söyleyen Yanıt, "Burada ailem ve Türkiye için koşuyorum. Beni izlemeye devam edin" diye konuştu.

'12.59'DAN İYİSİ GELEBİLİR'

Nevin şöyle devam etti: "Yarışta kendimi zorlamadım. Rakiplerini kontrol ederek koştum. Önemli olan yarı finale kalmaktı, bunu başardım. Şimdi hedef önce final, sonrasında ne olur onu yarışta göreceğiz. Bu sezonki derece hedefim olan 12.59'dan daha iyisini de yapabilirim. Tabii ki rüyam olimpiyat madalyası."

MUTLULUK GÖZYAŞLARI

Yanıt'ın annesi Semire hanım, yarışta tribünde yerinde duramadığını söyledi, "Ayağa fırladım sanki onunla beraber ben de koştum ve sonunda da sevinçten ağladım. Kızımla gurur duyuyorum" dedi. Baba Nazım bey de etrafındakilerin 'Kızın mı?' diye sorup sonrasında kendisini tebrik yağmuruna tuttuklarını söyledi. Mersin Yanıt ailesi, kızlarının gücünü bölgenin ünlü tatlısı cezeryeye borçlu olduğuna da inanıyor.