İSTANBUL (AA) - Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Kardemir Karabükspor ile Vodafone Arena'da yapılan maçta, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Benfica karşılaşmasını düşünerek sürpriz bir kadro tercihinde bulundu.

Siyah-beyazlı takımın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 13 Eylül Salı günü deplasmanda Portekiz temsilcisi Benfica ile yapacağı maçı göz önünde bulunduran deneyimli teknik adam, ilk 11 tercihinde değişikliğe gitti.

Güneş, kırmızı kart cezalısı Necip Uysal ve sakatlığı süren Aras Özbiliz'in yanı sıra Ricardo Quaresma, Atiba Hutchinson ve Atınç Nukan'ı 18 kişilik kadroya almazken, Tolga Zengin, Adriano Correia, Oğuzhan Özyakup ve Vincent Aboubakar'ı yedek soyundurdu.


- Vodafone Arena'da ilk heyecan


Beşiktaş'ın yeni transferlerinden 5'i siyah-beyazlı formayla ilk kez lig maçında sahaya çıktı.

Teknik direktör Şenol Güneş, Kardemir Karabükspor maçında yeni transferlerden Fabricio Ramirez, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Gökhan İnler ve Anderson Talisca'ya ilk 11'de görev verirken, bu futbolcular Beşiktaş formasıyla ligde ilk kez mücadele etti. Adriano Correia ve Vincent Aboubakar ise yedek kulübesinde yer aldı.


- Atiker Konyaspor maçına göre 6 değişiklik


Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Atiker Konyaspor'la 2-2 berabere kalan Beşiktaş, bu maça göre Kardemir Karabükspor karşısında ilk 11'de 6 değişiklik yaptı.

Atiker Konyaspor maçının ilk onbirinde görev yapan Tolga Zengin, Andreas Beck, Necip Uysal, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup ve Ricardo Quaresma'nın yerine Fabricio Ramirez, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Gökhan İnler, Ömer Şişmanoğlu ve Anderson Talisca forma giydi.


- Futbolculara sevgi gösterisi


Beşiktaşlı taraftarlar başta yeni transferler olmak üzere bütün oyuncuları maç öncesinde tribünlere çağırıp destek verdi.

Taraftarlar, Tolga Zengin'in yerine kaleye geçen Fabricio Ramirez'e ise özel ilgi gösterirken, İspanyol kaleci tribünleri tek tek dolaşarak taraftarları selamladı.

Aytemiz Alanyaspor maçında kötü ve çirkin tezahürat nedeniyle alınan cezadan dolayı doğu tribününün bir kısmında boşluklar dikkati çekerken, Kardemir Karabükspor maçını yaklaşık 35 bin taraftar izledi.

Öte yandan 21 Yaş Altı Ligi'nde BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde oynanan maçta Beşiktaş, yeni transfer Oğuzhan Aydoğan (2) ve Muhammed Öztürk'ün golleriyle Kardemir Karabükspor'u 3-0 yendi.