Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde Benfica, Napoli ve Dinamo Kiev ile eşleşirken, özellikle grupta Avrupa seviyesinin üst klasman takımlarının olmaması sevindirici olarak nitelendirildi.
Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon Türkiye’yi temsil edecek tek takım olan Beşiktaş, B Grubu’nda Benfica, Napoli ve Dinamo Kiev ile eşleşti. Siyah-beyazlıların rakiplerini tanıyalım:

Benfica
149 milyon Euro’luk kadrosuyla Avrupa’da son dönemde başarılı sonuçlar alarak UEFA kulüpler sıralamasında 6. sırada kendine yer bulan Portekiz temsilcisi, geride kalan sezonu şampiyon olarak tamamladı. Portekiz Ligi’nde 88 puanla şampiyonluk ipini göğüsleyip direkt olarak Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı kazanan Benfica, güçlü kadrosuyla dikkat çekiyor. Rui Vitoria yönetimindeki Portekiz temsilcisinin en önemli futbolcuları ise Eduardo Salvio ve Andre Carillo. Bu futbolcuların yanı sıra Benfica kadrosunda Kostas Mitroglou, Andreas Samaris, Lisandro Lopez gibi yıldız isimleri de kadrosunda barındırıyor. Portekiz temsilcisi maçlarını 66 bin kişilik Luz Stadı’nda oynuyor.

Napoli
Grubun en pahalı takımı konumunda bulunan İtalya temsilcisi geçen sezon Seri A’yı 82 puanla Juventus’un ardından ikinci olarak tamamladı. Geride kalan sezonda İtalya Ligi’nde gol kralı olan Gonzalo Higuani Juventus’a kaptırarak kan kaybeden Napoli’de, birçok yıldız isim takımdaki yerini koruyor. 250 milyon Euro’luk bedelle grubun en pahalı takımı olan Napoli’nin en pahalı oyuncusu ise 22 milyon Euro ile İnsigne. İtalyan futbolcuyu 19 milyon Euro ile Jose Callejon takip ediyor. Maçlarını 78 bin kişilik San Paolo’da oynayan İtalya temsilcisinin Teknik Direktörlüğü’nü ise Maurizio Sarri yapıyor.

Dinamo Kiev
Ukrayna temsilcisi geçen sezonu 70 puanla şampiyon olarak tamamladı. Sergiy Rebrov’un teknik direktörlüğünü yaptığı Dinamo Kiev maçlarını 70 bin kişilik NSK Olympiyskiy’de oynuyor. 114 milyon Euro’luk kadroya sahip olan Kiev temsilcisinin en etkili futbolcusu ise geçen sezon rakip ağlara 19 gol kaydeden Andriy Yarmolenko.
(İHA)