Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Atiba için West Ham United’ın 3,5 milyon Euro’luk teklifini kabul etmediklerini söyledi. Mario Gomez’in ise durumunun belirsiz olduğu ve bu transferde hava alanında yaşanan terör olayının da etkili olacağını sözlerine ekledi.
Başkan Fikret Orman siyah-beyazlı kulübün transfer politikası ve Gomez’in durumu ile alakalı Habertürk’e açıklamalarda bulundu.
Slaven Bilic’in Atiba için kendilerine 3.5 milyon Euro önerdiğini ifade eden Başkan Orman, "Kabul etmedik. Atiba’yı bırakmak istemiyoruz, bıraksak bile bu rakamlara olmaz. Ancak bize ‘Premier Lig fırsatını kaçırmak istemiyorum. Beni bırakın’ haberi yolladı. Öyle ‘Beni bırakın’ demekle bu iş olmaz. Sözleşmesi sürüyor, o zaman ’uzatmasaydın’ dedik" açıklamasını yaptı.
Fikret Orman, Atiba’nın sözleşme şartlarına uyması gerektiğini de dile getirerek, rest çektiklerini söyledi.
Atiba için “Kendisi bilir" diyen Orman, "8 Temmuz’da İstanbul’da olur, olmazsa her gün için cezasına katlanır. Bundan sonraki sezonda o bölgeye oyuncu transferi de yapacağız” ifadelerini kullandı.

RAKİPLERE TAŞ
Kendi transfer listesindeki isimlere rakiplerinin de yöneldiğini dile getiren Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, "Hiç bir oyuncu yokmuş gibi bizim istediğimiz oyunculara yöneliyorlar. İlgilendiğimiz isimlere kanca atılarak bizim kasamızdan daha fazla para çıkması isteniyor. Bu adaletli durum değil” dedi.

GOMEZ’DE TERÖR KORKUSU
Fikret Orman, Alman golcü Mario Gomez’in son durumu hakkında ise, “Sanırım bu konu 1 hafta içinde son bulur. Şimdi herkes ‘Gomez gol attıkça Beşiktaş’tan uzaklaşıyor’ diyor. Bence havalimanında yaşanan terör olayı çok daha fazla etkili olacak. Benim korkum o. Bu olay bütün kulüpleri etkileyebilir. Ancak devletimiz bunların üstesinden gelecektir" diye konuştu.
Avrupa Şampiyonası’nda ülkesi Portekiz ile iyi bir çıkış yakalayan Quaresma’yla teklif gelmediğini dile getiren Orman, "Ama olsa da satmayı düşünmüyoruz. Bu sezon çok daha etkili olacağını düşünüyorum. Gözündeki ışığı görmesem tekrar transfer etmezdim" dedi.
Öte yandan Fikret Orman, Fenerbahçe’nin Nani’yi satma kararı alarak iyi bir iş yaptığını söyledi. Ezeli rakibinin hem kara geçtiğini hem de kontenjanı açtığını belirten, Beşiktaş Başkanı kendilerinin de Gökhan Töre’yi iyi bir fiyata satmaları gerektiğini ifade etti.
(İHA)