Spor Toto Süper Lig’in son haftasında, Beşiktaş Ankara Osmanlı Stadı’nda ağırladığı Gençlerbirliği’ni 2-1 mağlup etti. Beşiktaşlı futbolcular maç sonu açıklamalarında, teknik direktörleri Slaven Bilic için oynadıklarını söyledi.
Beşiktaş’ın attığı ilk golün sahibi olan Cenk Tosun, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Bugün 3 puanla ayrılmamız, benim attığım golden önemliydi. Bugün hocamız için oynadık; son maçıydı. Ben de ayrıca gol attığım için çok mutluyum” dedi.
Maç sonunda Oğuzhan Özyakup ile Ferhat arasında yaşanan tartışmaya da değinen Tosun, “Maçın stresiyle maç sonu bir şeyler oldu. Maçın sonunda Ferhat Oğuzhan’ın yanına gelip bir şeyler sordu. Orada yalandan bir tartışma oldu” diye konuştu.
Beşiktaş’ın genç yıldızı Atınç Nukan ise, “Son haftalar haricinde iyi bir sezon geçirdik diyebilirim. Son maçta da hocamız ‘Benim için oynayın’ dedi. Zor bir sezon geçirdik; sürekli deplasmanda oynadık. Evimizden, ailemizden çok, arkadaşlarımızla, hocalarımızla vakit geçirdik. Bu bizi biraz zorladı. Son haftalarda şanssız bir şekilde üst üste puan kaybettik. Şampiyonluk gitti. Hocam son maçlarda bana da forma şansı verdi, ona da teşekkür ederim. Hocamızın son maçıydı. Soyunma odasında duygusal bir hava vardı. Hoca pek belli etmemeye çalıştı ama biz anlayabiliyoruz. Çok iyi tanıyoruz onu, çok iyi bir insan” şeklinde konuştu.
Nukan, maç sonunda çıkan tartışmayla ilgili, “Maç içinde olağan şeyler. Futbol, erkek oyunu, agresif bir oyun. Bunlar normal şeyler” değerlendirmesinde bulundu.

“BEŞİKTAŞ SAYFASI BENİM İÇİN KAPANDI”
Beşiktaş ile sözleşmesi sona eren tecrübeli futbolcu Uğur Boral, Beşiktaş’taki kariyerinin sona erdiğini söyledi. Ligin son maçında galibiyet almanın önemli olduğunu kaydeden Boral, “Maçın başından sonuna kadar üstün oynadığımızı düşünüyorum. İki takımın da hedefi yoktu ancak biz biraz daha işin bilincinde sahaya çıktık gibi göründü. Takım arkadaşlarımın hepsine canı gönülden teşekkür ediyorum. Futbolcuların sözleşmeleri sona erdiği zaman ayrılmak zorunda kalıyorlar. 33 yaşıma geldim. Beşiktaş sayfası benim için kapandı ama burada olduğum süre içerisinde Allah’a her zaman teşekkür ettim. Benim futbol kariyerim içerisinde Beşiktaş her zaman önemli bir yer teşkil edecek. Bu formayı giymemde emeği olan herkes hakkını helal etsin. Bu sayfa mükemmel dostluklar mükemmel anılarla kapandı. Beşiktaş forması altında pişmanlık duyduğum tek bir gün bile yok. Beşiktaş’ın ileride stadıyla birlikte çok daha büyük başarılar elde edeceğine inanıyorum. Allah Beşiktaş camiasının yardımcısı olsun. İnşallah bir futbolsever olarak beni de Avrupa kupalarında başarılarıyla mutlu eder” ifadelerini kullandı.

“FUTBOL ARTIK KAOSA SÜRÜKLENİYOR”
Maç sonu yaşanan olaylara da değinen Boral, şöyle konuştu:
“40-45 yaşlarında bir kişi, oğlu önünde otururken bana küfür etti. Saygısızca, karaktersizce yapılan bir hareketti bu. Yanında oğlu varken yaptığına anlam veremiyorum. Oğlu önündeyken bana söylediği lafları ben idrak edemiyorum. Biz böyle bir millet değiliz. Biz her zaman örflerine adetlerine saygılı insanlarız. Demek ki futbol artık bir kaosa sürükleniyor. Futbolcular arasında da var bu ama insanların biraz daha kendilerine sahip olmaları gerekir. Bu futboldaki kötü gidişatı, futbol terörizmini hep birlikte engellememiz lazım. 45 yaşındaki adam oğlunun önünde küfür ediyor; oğlu büyüyünce çıkıp o da küfür edecek. Çünkü evlat, babasından gördüğünü yapar. Her zaman eğitim ailede başlar. Ben 15 senedir ligde oynuyorum. Bana istediği kadar küfür etsin. Yediğim küfür buradan Amerika’ya yol olur. O önemli değil ki. Ben önündeki çocuğu görünce biraz sinirlendim. Bu yüzden ona bir hayat dersi vermek istedim. Verdiğime de inanıyorum.”
(İHA)