Bordo-Mavili basketbol takımı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdildi;

 

Basketbol Merkez Hakem Kurulu Başkanı Metin Şahin’in kulübümüze karşı kullanmış olduğu ifadeler üzerine konunun aşağıdaki gibi tarafınıza bildirilmesi ihtiyacı doğmuştur. Öncelikle Trabzonspor Kulübü’ne yönelik “Onlarla dalaşmak bizim görevimiz değil” değerlendirmesini yapan Şahin’in kullanmış olduğu bu üslup bir hakem kurulu başkanına yakışmamaktadır.

 

Dalaşmak ifadesinin halk arasında hangi anlama geldiğini hepimiz çok iyi bilmekteyiz. Bizler bu üslubu kendi üzerimize almıyoruz. Ancak Metin Şahin eğer bu tabiri kendisi için kullanıyorsa bunu da bilemeyiz. Ancak bu üslup ne MHK başkanına ne de eski bir bakana yakışan üsluptur.

 

Bizce hakem kuruluna düşen görev kulüplere laf yetiştirmek değil, bünyelerinde yer alan kişilerin müsabakaları oyun kuralları çerçevesinde yönetmelerini sağlamaktır.MHK başkanı Metin Şahin’in en iyi hakemimiz dediği Murat Biricik takımımızın iki sezonda toplam 7 maçını yönetmiş ve ne tesadüftür ki bunların hepsi yenilgimizle sonuçlanmıştır. MHK başkanı oynadığımız son müsabakada yaşananları “Bandırma’nın çocukları Fenerbahçe’yi de yendiler” sözleriyle izah edemez. Bizim kulüp olarak Bandırma Kırmızı ekibiyle değil hakemin yönetim tarzı ve vermediği kararlarla ilgili sorunumuz vardır. Kaldı ki sportif yarış içerisinde olması kaydıyla her takımın birbirini yenmesinden doğal bir durum olamaz.

 

En çarpıcı olanı MHK başkanının seyirci ve yönetici baskısının salonlarda etkili olduğunu söyleyerek bir nevi yapılan hataların sebebini de gözler önüne sermesidir. Metin Şahin kullandığı bu ifadeyle hakemlerin atmosferden etkilendiğini ve yanlış düdükler çaldığını itiraf etmiştir. Şahin açıklamasında bunu “Bu atmosferler olmasa versin denilen düdükler belki çalınabilir” diyerek ortaya koymuştur. Hakem seminerlerinde söylendiği iddia edilen “Oyuna son bölümlerde müdahale etmeyin” cümlesini de anlamış değiliz, bu söylem bile başlı başına bir yanlıştır.

 

Böylesi bir yaklaşımlar sergileyen MHK başkanına düşen görev de kendi durumunu yeniden gözden geçirmek olduğu gibi sizin de Türk basketbolu en tepesindeki sorumlu kişi olarak gereken tavrı göstermenizi bekliyoruz. Ayrıca bu koşullar içeresinde MHK Başkanı Metin Şahin’e düşen görev istifa etmek olmalıdır.

 

Saygılarımızla,

TRABZONSPOR BASKETBOL KULÜBÜ