Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, 3 Temmuz sürecinde kendi çıkarları için UEFA’yı faks yağmuruna tutup, Fenerbahçe’yi şikayet edenlerin de FETÖ kadar sorumlu olduklarını söyledi.
Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapılan Temmuz ayı olağan Yüksek Divan Kurulu toplantısında Fenerbahçe Kulübü Asbaşkan Şekip Mosturoğlu yönetim kurulu faaliyet raporunu okudu.

"15 Temmuz’da göz dönmüş hainler milletin canına kastetmiştir"
15 Temmuz’da asker kıyafetleri giymiş teröristler tarafından demokratik parlamenter sistemimize karşı alçakça kalkışma yaşandığını belirten Mosturoğlu, "Bu terörist grubun silahlı kalkışması, alçaklığın geldiği son noktadır. Milletin kurumlarını içeriden ele geçirilmiş, çok değerli vatan evlatları devletin dışına itilip esir edilmiştir. 15 Temmuz’da göz dönmüş hainler milletin canına kastetmiş, milletin parası ile alınan milli ordumuza ait silahlar ile vatandaşlarımızı katledip, meclisimizi bombaladılar. Bu tehdide karşı milletimiz destansı bir mücadeleye girmiştir ve kalkışma bertaraf edilmiştir. Bu vesile ile bu destanı yazan milletimize şükranlarımızı sunuyor, şehit olanlara rahmet, yaralananlara ise acil şifalar diliyoruz. Keza bu kalkışma hareketine karşı son derece kararlı bir mücadele yürüten Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, TBMM Başkanımıza, hainlere karşı milletimize göğsünü siper eden başta kahraman polis teşkilatımız olmak üzere tüm kamu görevlilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Kalkışmanın içinde olmayan ve milletinin tarafında olan askerlerimize de ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

"Bu illegal yapının Fenerbahçe Kulübü’nü de ele geçirmeye çalıştı"
Bu illegal yapının Fenerbahçe Kulübü’nü de ele geçirmeye çalıştığını ancak başaramadığını vurgulayan Mosturoğlu, "Fenerbahçe Spor Kulübü devletinin yanındadır. Devletimize kalkışma cürreti gösteren yapı, 3 Temmuz 2011’den bu yana FETÖ paralel yapılanmasıdır. 3 Temmuz 2011’in ilk saatlerinden itibaren bu yapının FETÖ olduğunu görmüş ve en güçlü oldukları dönemde kararlılıkla ve korkusuzca mücadele ettik" diye konuştu.

"Destek olanlar da suçludur"
Bu yapının yanında saf tutanların gerçek düşüncelerinin de ortaya çıktığını belirten Mosturoğlu, "Bizler her vesile ile bu yapının baş yapıtı, 3 Temmuz kumpasına karşı mücadele ederken, ebedi dostlukları unutup sportif rekabet uğruna bunlara destek olanlar, UEFA’yı faks yağmuruna tutanlar, UEFA’ya şikayet edenler, yanan ateşi söndürmek yerine üzerine benzin dökenler, kişisel ikballeri için bu yapının faaliyetine destek olanlar da en az bu illegal yapı kadar sorumludur" şeklinde konuştu.

"Aziz Yıldırım’ı yok olması ile Fenerbahçe Spor Kulübü’nde iktidar olma niyetinde olan işbirlikçiler de en az bu yapının mensupları kadar sorumludur"
Bu yapıyı destekleyen spor medyasını da eleştiren Mosturoğlu, "Geri vitese geçerek bugün taraf değiştiren spor medyasındaki illegal yapı mensupları ile sadece kendi reytingleri uğruna bu yapının değirmenine su taşıyan spor medyası mensupları da aynı şekilde sorumludur. Ayrıca Fenerbahçe Spor Kulübü’nde kişisel geleceğini gören ve Aziz Yıldırım’ı yok olması ile Fenerbahçe Spor Kulübü’nde iktidar olma niyetinde olan işbirlikçiler de en az bu yapının mensupları kadar sorumludur. Ayrıca Türkiye Futbol Federasyo’nun o tarihte görev yapmış, bu yapıya mensup olanlar ile şahsi bir takım sebeplerle bu yapıyla iş tutanlar da sorumludur" ifadelerini kullandı.

"Stadımızda taraftarlarımıza FETÖ polisleri tarafından gaddarca saldırıldı"
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından 3 Temmuz süreciyle ilgili yapılan soruşturmada 50’ye yakın kişinin tutuklandığını vurgulayan Mosturoğlu, 12 Mayıs 2012’de Galatasaray’ın Kadıköy’de şampiyon olduğu maç sonrası yaşananları hatırlatarak, "12 Mayıs hadisesi de var. Stadımızda taraftarlarımıza FETÖ polisleri tarafından gaddarca saldırıldı. O gün yaşananları biliyorsunuz. Suç duyurumuz yapıldı. Bu FETÖ çetesinin üyelerinin bir an önce tespit edilmesini göreceğimizi umuyorum" diyerek sözlerini tamamladı.
(İHA)