100 metre dünya rekorunun sahibi Usain Bolt'un elde edeceği dereceyi canlı izlemek isteyen binlerce atletizm sever karaborsadan bilet bulmanın yarışına girdi.

Londra'da Usain Bolt'un ne yapacağı, yeni bir rekor kırıp kıramayacağı en çok konuşulan konular arasında yer aldı. Milyonlarca insanın soluksuz izleyeceği 10 saniyelik finalin biletleri ise 50 bin sterline alıcı buluyor.

Karaborsaya düşen biletler için ise İngiliz polisi karaborsacı avına çıktı ancak tedbirler bu konuda yetersiz kaldı. 80 bin kişi kapasiteli Olimpiyat Stadyumu'nda yapılacak 100 metre erkekler finali için 40 bin bilet satıldı. Diğer 40 bin biletin ise sponsorlar, spor federasyonları ve basına dağıtıldığı açıklandı. Kura yöntemiyle satılan biletlerde, 100 metre erkekler finali için bir milyondan fazla kişi başvuruda bulundu. 100 metrenin en büyük favorisi 9.58'lik derecesiyle dünya rekorunun sahibi Jamaikalı atlet Usain Bolt. Bolt'un rakipleri ise vatandaşları Yohan Blake ve Asafa Powell, ABD'li Tyson Gay ve eski şampiyon Justin Gatlin olacak.

100 metre erkekler yarı finali 21.45'te finali ise 23.50'de koşulacak.