Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, "Kim bizle temas kuruyorsa söylüyoruz. Ama direk futbolcuları arayıp "Ben seni istiyorum, ben seni alacağım" dersen bu ayıp ve ahlaksızlıktır" dedi.
Yeşil-beyazlı takımın başkanı Recep Bölükbaşı, kulübün resmi televizyonuna açıklamalarda bulundu. Bursaspor’da transferin bitmeyeceğini açıklayan Bölükbaşı, "Bizim geçen sene çok iyi bir takımımız vardı. Gidenler oldu, bu her zaman olabilir. Fakat gelenlerde oldu. Stoper mevkimizde eksiklerimiz vardı, buraya Sivok ve Dany’i alarak güçlendirdik. Her bölgede iki, üç tane alternatif olmalı. Sağ, sol, stoper ve kaleyi güçlendirdik. Orta sahada bizim isteğimizin dışında gelişen bir olayla Belluschi gitti. Onun yerine Jorquera’yı aldık, Josue’yi tekrar kiraladık, Ozan Tufan, Bekir Yılmaz, Şamil Cinaz o bölgenin oyuncuları bunlara ilave olarak bir orta saha oyuncusu daha bakıyoruz. Sağ açık ve sol açığa da bir futbolcu bakıyoruz. Taraftarlarımıza geçen seneden daha iyi bir Bursaspor izlettireceğiz. Amacımız, çalışmalarımız daha iyi bir Bursaspor için" açıklamasını yaptı.

"SÖYLENECEK ÇOK ŞEY VAR AMA"
Ozan Tufan ile ilgili de konuşan Bölükbaşı, "Söylenecek çok şey var ama konuştuğumuz zaman ya benim üslubuma takılıyorlar ya da başkan çok konuşuyor diyorlar. Ben Bursaspor başkanıyım, Bursaspor’u çok seviyorum. 8 senedir burada görev yapıyorum. Geçen senede zor bir zamanda takımı aldık. Herkesin kötü dediği takımı, milli takıma 6 tane futbolcu veren ve her futbolcusuna teklif gelen, marka değerini katlayan bir takım haline getirdik. Bu, sonuçta başkan için onur ve gurur veren bir şeydir" diye konuştu.

"ETİK DEĞİL VE AHLAKİ BULMUYORUM"
Geçen yılın ikinci yarısından itibaren bütün futbolculara gelen tekliflerden dolayı kafasının karıştığını dile getiren Bölükbaşı, "Biz bu yüzden kupayı ve dördüncülüğü kaybettik. Bundan sonra başkan ve yöneticiler konuşmasınlar, başkasının futbolcunun kafasını gidipte karıştırmasınlar. Bu teknik ekip ve hocalar için de geçerlidir. Kendisine yapılmasını istemediği bir şeyi başkalarına da yapmayacaklar. Bunlar genç, başarılı ve milli takımda oynayan çocuklar hepsinin kafalarını bulandırdılar. Şimdi ise biz bunları tamir etmeye çalışıyoruz. Yazık, günah bizden uzak kalsınlar. Eğer teklif yapmak istiyorlarsa yazılı olarak kulübe yaparlar ya da bizi ararlar. Biz de söyleriz. Zaten bize söylenen şeyleri de biz basın ile paylaşıyoruz. Bu konuda da şeffafız. Kim bizle temas kuruyorsa söylüyoruz. Ama direk futbolcuları arayıp "Ben seni istiyorum, ben seni alacağım" dersen bu ayıp ve ahlaksızlıktır. Futbol ahlakına da uymuyor. Biz şimdi sabrediyoruz fazla konuşmak istemiyoruz ama etik değil ve ahlaki de bulmuyorum" şeklinde konuştu
(İHA)