BOLU (AA) - TFF 1. Lig ekibi Boluspor'un yönetim kurulu tarafından, kulübe katkı sağlayan kişi ve kuruluşların temsilcilerine teşekkür yemeği düzenlendi.

Kent merkezinde bir otelde düzenlenen yemeğe, Bolu Valisi Aydın Baruş, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, AK Parti Bolu milletvekilleri Fehmi Küpçü ve Ali Ercoşkun, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Boluspor Kulübü Başkanı Necip Çarıkçı, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, teknik direktör Fuat Çapa, eski kulüp başkanları, futbolcular, kulüp yönetimi ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Vali Baruş, burada yaptığı açıklamada, Bolu'da gördüğü bu birlik ve beraberlik karşısında duygulandığını ifade ederek, "Boluspor, Bolu için çok değerli bir markadır, çok köklü bir markadır. 52 yıllık bir maziye sahip olan Boluspor, diğer kulüplere de örnek olmuştur." diye konuştu.

Baruş, Boluspor'un 25 yıllık bir Süper Lig özleminin olduğunu, bu süre içerisinde birçok başarıya da imza attığını, kentte gençlere spor sevgisini aşıladığını belirterek, "Bolu'nun yetiştirmiş olduğu gençlerle gerek sporcu sayısı bakımından gerekse bu sporcularımızın elde ettiği başarılar bakımından şu anda Türkiye 7'ncisiyiz. Bununla iftihar ediyoruz." şeklinde konuştu.


- Metin: "Boluspor'un başarılı olacağına inanıyorum"

Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, yaptığı konuşmada, "Boluspor, bu şehir için marka değeridir. Bu değerin oluşmasına katkı sağlayanlara şükranlarımı sunuyorum. Bu akşam burada, yakalanacak olan başarının temelini görüyorum. Bundan dolayı çok mutluyum. Bu yönetimin başarılı olacağına inanıyorum. O inancı da takıma yansıttıklarını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.


- Coşkunyürek: "Her şey Boluspor ve Bolu için"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek de Boluspor'a toplumun her kesiminden sahip çıkıldığını görmekten mutlu olduğunu söyledi.

Boluspor'a her zaman sahip çıkılması gerektiğini belirten Coşkunyürek, "Böyle birlik ve beraberlik içerisinde olan bir huzur kentinin evladı olmaktan ben de gurur duydum. Her şey Boluspor ve Bolu için inşallah." diye konuştu.

Boluspor'un kurulduğu günden beri destanlar yazdığını ve yazmaya da devam edeceğini ifade eden Coşkunyürek, "Buna yürekten inanıyorum. 15 yıldır siyasette görev yapan bir kardeşiniz olarak Boluspor ile yakından ilgileniyorum. Birçok heyecanını birlikte yaşadık. Daha güzel heyecanların, daha güzel günlerin yakın olduğuna inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.


- Çarıkçı: "Şampiyonluk için söz veriyorum"

Boluspor Kulübü Başkanı Necip Çarıkçı, kulübün bayrağını en iyi şekilde dalgalandırdıkları için eski başkanlara teşekkür ettiği konuşmasında, şunları söyledi:

"Boluspor 25 yıldır Süper Lig için bekliyor. 'Üç yıllık bir plan yapacağız.' dedik. Bu sene baktık ki takımımız iyi gidiyor. Şu anda play-off yolunda bir çalışmamız var. Şampiyon olmak istiyoruz. Bu şampiyonluğu ama bu sene, ama seneye yaşamak için söz veriyorum."

Konuşmaların ardından, Boluspor'a katkıda bulunanlara plaket takdim edildi.