Karşılaşmanın 54. dakikadasında Trabzonsporlu Aykut Akgün, Gökhan Gönül'e yaptığı müdahale sonrasında ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.  

Ancak hakem Cüneyt Çakır'ın Aykut'a kırmızı kart gösterdiği sırada pozisyonun başrol oyuncularından biri olan Gökhan Gönül, hakemin yanına giderek Aykut'un kendisine faul yapmadığını, karta gerek olmadığını söyledi. Ancak Cüney Çakır bu uyarılara rağmen kırmızı kartını gösterdi.

Gökhan Gönül, hakeme pozisyonu anlatırken de bir diğer Fenerbahçeli Mehmet Topuz hemen yanına giderek Gökhan'ı formasından çekti ve susmasını söyledi..

YILLARCA KONUŞULUR
Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan derbi maçın 55. dakikasında yaşanan olay, belki de yıllarca konuşulacak. Bu dakikada Trabzonspor'un genç futbolcusu Aykut Akgün, yatarak Gökhan Gönül'ün ayağındaki topa müdahale etmek istedi. Gökhan bu pozisyonda yerde kalırken, hakem Cüneyt Çakır, rakibine sert girdiği gerekçesiyle Aykut'u ikinci sarıdan kırmızı kart gösterdi. Aykut, "Hocam valla billa ben bir şey yapmadım" dedi ancak Çakır kararını değiştirmedi.

YÜREĞİ BURKULDU
Aykut'un oyundan atıldığını gören Gökhan, "Hocam, pozisyonda faul bile yok. Aykut'un bana bir teması da olmadı. Oyundan atma, yazık olur çocuğa" diyerek Çakır'dan karanını geri almasını istedi. Çakır, oralı bile olmadı ve oyundan atılan Aykut, sahayı terk etti. Mehmet Topuz'un, "Su konuşma, bırak atarsa atsın" diyerek kolundan çektiği Gökhan'ın üzgün hali ise dikkatlerden kaçmadı. Çakır'ın 27. dakikada, Cech'e sert giren sarı kartlı Gökhan'ı oyunda tutması ise eleştirildi.