23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında tüm ev ve işyerleri Türk bayraklarıyla süslendi. Atatürk posteri birçok iş yerine asıldı. Gebze Ticaret Odası da her ulusal bayramda olduğu gibi oda binasının dış cephesine Atatürk posteri ve Türk bayrağı astı.

Fakat bu sefer büyük bir terslik oldu. Atatürk posteri odanın dış cephesine baş aşağı yani ters asıldı. Bu durumu görenler şaşkınlığını gizleyemezken, herkes telefonlara sarılıp GTO başkanı Nail Çiler’i aradı. Yapılan büyük hata kısa sürede telafi edilip poster tekrar düzgün asıldı.

ODA BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

KOCAELİ’den dün bayram nedeniyle Ticaret Odası binasına asılan Atatürk posterinin ters görüntüsü vatandaşların tepkisine yol açtı. Görevlinin dikkatsizlği sonucu ters asıldığı belirtilen poster, kısa süre sonra düzeltildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Gebze Ticaret Odası binasına büyük bir Türk Bayrağı ile Atatürk’ün posteri asıldı. Ancak ters asılan poster vatandaşlar tarafından fark edilerek fotoğraflandı. Oda yetkililerinin bilgilendirilmesi üzerine poster düzeltildi. Görevlinin bir anlık dikkatsizliği sonucu olayın meydana geldiğini belirten Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, posterin büyük olması nedeniyle tekrar indirilip düzeltilmesinin zaman aldığını, bu süre içinde de vatandaşlar tarafından fotoğraflandığını söyledi. Çiler, "Bu olaya çok üzüldük. İstemeyerek büyük bir hata yapılmış. Hata farkedildiği andan itibaren hemen düzeltme yapıldı ancak bazı kişiler fotoğrafını çekmiş" dedi.