Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen birbirinden önemli projeler, toplumun her bireyini sporla buluşturuyor. Bu projelerle korunmaya muhtaç çocuklar sporla moral buluyor, yaylanın çocukları havuzla buluşuyor, engelli çocuklar sporla güç kazanıyor. Bunların yanında Batum'daki çocuklardan huzurevlerinde kalanlara ve yükseköğretim yurtlarında kalan gençlere kadar herkesin sporla iç içe olmaları sağlanıyor. İşte Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından başlatılan projelerden bazıları şöyle:
 
SPORLA BAŞARIYA UZANAN ELLER: (SEVGİ EVLERİ-ÇOCUK EVLERİ)
Sevgi evlerinde kalan çocukların özgüven, aidiyet duygularının gelişmesine katkıda bulunmak ve toplumla bütünleşmesini sağlamak amacıyla düzenlenen projede çocuklar 16 branşta etkinliğe katılıyor.

SPOR TESİSLERİMİZ UMUT OLSUN (KORUNMAYA MUHTAÇ ÇOCUKLAR)
Sokaklarda çalışmak zorunda kalan korunmaya muhtaç çocuklara yönelik proje, Trabzon Valiliği, GHSİM, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.

BİR SPOR BİN UMUT (KURAN KURSLARINDAKİ YATILI ÇOCUKLAR)
Ortahisar İlçe Müftülüğü'ne bağlı merkez Kur'an Kursunda yatılı kalan öğrencilerin spor yapacak salon ve alanların bulunmaması nedeniyle başlatılan kursta basketbol, voleybol, masa tenisi, judo, yüzme, atletizm, tenis, ve hokey branşlarında eğitim veriliyor.

GELECEĞİN YILDIZLARI SPOR EĞİTİMİ İÇİN SPOR TESİSLERİNDE (İLKOKUL)
Okul sporları salonu bulunmayan ilkokullarda 2,3 ve 4. sınıf öğrencilerine, modern spor salonlarında uzman antrenörler eşliğinde sporun temel unsurları öğretiliyor. Projeye Büyükşehir Belediyesi, KTÜ ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü de destek veriyor.

YAYLANIN ÇOCUKLARI HAVUZLA BULUŞUYOR (UZAK KÖYLERDEKİ ÇOCUKLAR)             
Ana öğesi Hoşarlı civarındaki köylerde ve yaylalarda yaşayan ilkokul çağındaki çocuklar, yaşam alanlarını terk etmeden GHSİM Müdürlüğüne bağlı havuzlarla periyodik olarak buluşturuluyor.

SPOR ENGEL KALDIRIR (ÖZEL EĞİTİM ALMAK ZORUNDAKİ ÇOCUKLAR)
Vakfıkebir Belediyesi, Kaymakamlık ve METEM'in destek verdiği projenin amacı: Özel eğitim gereksinimi olan bireylerin düzenli spor eğitim ve yarışma olanakları sağlayarak, fizik kondisyon ve motor becerilerini geliştirmelerine, cesaretlerini sergilemelerine katkı sağlamak.

YURDUM SPOR YAPIYOR (YURKUR'DA KALAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ)
Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı yurtlarda barınan üniversite öğrencilerine sportif faaliyetlerde bulunmaları için imkan sağlayan projede gençler, çeşitli branşlarında spor yapma olanağı buluyor

SINIRLARI AŞIYORUZ (BATUM'DAKİ TÜRK OKULU ÇOCUKLARI)
Batum Türk Okulunda eğitimlerine devam eden Türk öğrencilerinin ortam değiştirerek uzman antrenör ve eğitimci desteğiyle Trabzon'daki modern tesislerde sportif faaliyetler yapmaları sağlanıyor.

SEVGİ DAMLALARINDAN SEVGİ YAĞMURLARINA (ÖZEL EĞİTİM ALAN ÇOCUKLAR)
Trabzon merkezde bulunan Özel Eğitim Okulları ve Özel Eğitim sınıflarının oluşturduğu toplam 25 okuldan 149 Özel Eğitim öğrencisi GHSİM antrenörleri eşliğinde spor yapma imkanı sunuluyor. 

SPOR GÜNÜ (ANAOKULU ÇOCUKLARI)
Okul öncesi dönemde sportif hoşgörü, yardımlaşma, dayanışma, sevecenlik yani fair-play de denilen spordaki ahlakı öğretmek ve çocuklara oyun ve hareket eğitimi vermek amacıyla düzenlenen kursa il ve ilçelerdeki anaokulu öğrencileri katılacak.

SPOR YAP KALİTELİ YAŞA (HUZUREVLERİNDE KALANLAR)
Trabzon Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün de destek verdiği projede huzur evlerinde kalanlara denge, esnetme, ısınma ve soğuma egzersizleri ve aerobik egzersiz hareketleri yaptırılıyor.