655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin ağası Seyfettin Selim, bu sene düzenlenecek ağalık ihalesini de alırsa 2 altın kemerle rekora imza atacak.
Edirne Sarayiçi Er Meydanı’nda 24 Temmuz Pazar günü Kırkpınar Ağalık ihalesi gerçekleşecek. 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin ağası Seyfettin Selim, bu yıl gerçekleşecek ağalık ihalesine katılacağı öğrenilen Seyfettin Selim’in, 656. Kırkpınar Ağalığına sahip olduğu durumda ikinci altın kemerli ağa unvanıyla rekor kırarak tarihe geçecek.
Seyfettin Selim ve Kırkpınar hakkında açıklamalara bulunan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Seyfettin Selim 7 yıldır ağalık yapıyor. 656. yani 2017’nin Kırkpınar Ağalığını da alırsa 2’nci kez üst üste ağalık yapmış olacak. Bizdeki kayıtlara göre Kırkpınar’da en fazla ağalık yapan isim. Böyle bir rekora sahip kendisi. Bir altın kemeri var ama bir yıl ara verdiği için ikinci altın kemeri alamamıştı. Eğer 2017 yani bu yılda ağalık ihalesini alırsa önümüzdeki yıl ikinci kez altın kemerin sahibi tek ağa olacak. Altın kemerli ağalarımız var ama 2 altın kemerli ağamız hiç yok” dedi.

“AĞALIK ÇOK PARAYLA OLAN BİR İŞ DEĞİL”
Kırkpınar ağalığının sadece ağalık ihalesiyle bitmediği belirten Başkan Gürkan, “Bu işin ağalık ihalesinin dışında da harcamaları var. Misafirleri geliyor, Türkiye’de ki farklı güreşlere gidiyor, orada bağışlar yapıyor, bahşişler veriyor. Maliyetli bir iş. Gönül ister ki ağalık ihalesi burada çok yüksek rakamlarla yapılsın. Ama ekonomik durum ortada. Bana gelen bilgiler bu yıl ağalık ihalesinin daha çekişmeli olacağı bilgisi var. Ağalık çok parayla olan bir iş değil. Sevgiyle olan bir iş. Yürekle olan bir iş. Güreşi ve Kırkpınar’ı sevmekle olan bir iş. Kırkpınar Ağası, bir taraftan ağaların ağası anlamına da geliyor. Türkiye’de bunun için Seyfettin Selim’den çok daha zengin bir sürü insan vardır” diye konuştu.
(İHA)